Zkušený forvard čekal na gól od 23. listopadu. Tehdy se trefil proti Opavě. Od té doby sbíral pouze asistence. „Jednou jsem pomohl týmu skórovat v nájezdech, které nebyly bohužel vítězné," připomíná proměněné střílení Jurča.

Ten svoji střeleckou show zahájil už v 5. minutě, kdy si vyjel z rohu kluziště před brankoviště a střelou k bližší tyči poslal kotouč za bezmocného Plška. Vzápětí bývalý hráč Břeclavi a brněnské Techniky zvýšil po přihrávce Vaňka na 2:0.

Ani rychlé vedení ovšem Bobry nesrazilo. Hosté ještě do přestávky skóre srovnali a soupeře trápili až do konce sobotního střetnutí. „Po vstřelených brankách jsme trochu polevili. Čekali jsme, co soupeř udělá a zda se vrátí do hry. Valašské Meziříčí dalo dva slepené góly a bylo zase v zápase," připomíná Jurča, který se ve třetí periodě trefil ještě jednou.

Šumperský rodák ve 45. minutě po přihrávce nového parťáka Vrány nahodil puk na Plška a kotouč i díky šťastné teči jednoho z bránících hráčů doplachtil až do sítě.

I když Valaši manko protivníka znovu dotáhli, závěr už patřil Hodonínu, který góly Kuby a Kadlece stvrdil svůj zasloužený triumf. „Před zápasem jsme čekali, že to bude těžké, což se taky potvrdilo. Měli jsme několik vyložených příležitostí vstřelit gól do prázdné branky, ale to se nám nepovedlo. Kvůli tomu se dostal soupeř vždy zpět do zápasu," uvedl Jurča.

Ten v posledních duelech nastupuje po boku Vaňka a Vrány, jenž v elitní formaci nahradil Kadlece. „Na sehrání ještě budeme potřebovat pár tréninků. Pak věřím, že to půjde," říká Jurča. „Kuba (Jakub Vrána – pozn. red.) je chytrý hráč. S Danem Vaňkem jsme si ujasnili nějaké věci. Myslím si, že se to bude časem stále jen zlepšovat," přidává.

Drtiči ve východní skupině druhé ligy momentálně drží čtvrté místo. Ve středu si to na ledě třetího Šumperku rozdají o bronzovou pozici. Slovácký celek už letos dokázal Draky na jejich kluzišti porazit, fotbalový výsledek 2:1 by Jihomoravané brali i tentokrát. „Musíme se ještě více semknout. Nepodlehnout rozhodčím a vydržet s nervy, protože někteří hráči tam skáčou jak kobylky. A samozřejmě musíme dát minimálně o jednu branku více než soupeř," říká Jurča.

Zkušený hokejista vyrůstal právě v Šumperku, odkud si v dorosteneckém věku odskočil na východ Čech. Mezi dospělé ale nakoukl v mateřském klubu. Poté se přes Uničov, Břeclav a Techniku Brno dostal až do Hodonína. „Po hokejové stránce nebyl minulý rok vůbec špatný. S Technikou jsem si zahrál semifinále, ve kterém jsme dost zatápěli Vsetínu. Po přestupu do Hodonína jsem poznal hlad po hokeji, nadšené lidi v hledišti, skvělé kluky v kabině. Samotný začátek byl perfektní. Věřím, že to do konce sezony vydrží," přeje si.

Jurča, který v minulém ročníku odehrál pár zápasů za Třebíč, i v modrooranžových barvách Drtičů potvrzuje roli obávaného střelce. Díky sobotnímu hattricku už popáté v kariéře dosáhl mety dvaceti gólů. „Uvidíme ve středu, jak se mi bude dařit," směje se.

Dobrou náladu mu pokazil předcházející venkovní duel v Opavě, kde hodonínští hokejisté přišli o bod v poslední minutě. „Byl jsem dost naštvaný, protože rozhodujícímu gólu soupeře předcházel evidentní faul, který rozhodčí prostě nechtěl zapískat. Letos se nám to stalo už dvakrát. Poprvé na Vsetíně taky těsně před koncem zápasu," upozorňuje na nepřesnosti sudích Jurča.