Skalica tak po třech domácích porážkách v řadě konečně zabrala. I když měli svěřenci českého kouče Josefa Turka úterní duel v Košicích v nohách, tak ve středu nedopustili před vlastním publikem překvapení a celek slovenských mladíků do dvaceti let, který se pod vedením trenéra Ernesta Bokroše připravuje na světový šampionát ve Švédsku, jasně přehráli.

„Utkání rozhodlo hned první střídání, ve kterém jsme dali rychlý gól. Kdybychom prohrávali, měli bychom to hodně složité. Pak už se nám hrálo lépe," uvedl Obdržálek, který nastoupil na křídle druhé útočné formace. Vedle sebe měl bývalý hráč Kladna a Plzně Stielera s Lažem.

Skalici vyšel úvod utkání, když v 10. minutě vedla již 3:0. Domácí ale postupem času polevili a další branky přidali až v samotném závěru. „Zápasy se slovenskou dvacítkou jsou hodně specifické. Je to taková nepříjemná povinnost. Body se ale musí uhrát, protože se počítají do tabulky," říká Obdržálek.

I když Skalica na ledě dominovala, proti mládežnickému výběru žádný extra výkon nepodala. Na únavu ani nedostatek spánku se ale Obdržálek nevymlouval. „Čekal jsem, že těžký duel a dlouhá cesta budou znát hodně, ale já jsem se cítil dobře. Uvidíme ve čtvrtek. To asi bude daleko horší," míní Obdržálek. Ten se společně s týmem vrátil z Košic ve tři ráno.

Hbitý forvard se po rozpačitém vstupu do sezony pomalu dostává do optimální formy. „Ze začátku jsem se trochu hledal. Pak se ale ustálily formace a mně se začalo i střelecky dařit. Samozřejmě vždycky to může být lepší, ale nestěžuji si. Zatím je to v pohodě," prohlásil Obdržálek.

Šikovný útočník nasbíral v devatenácti zápasech šestnáct bodů. K osmi brankám přidal stejný počet asistencí. Skalica je i díky Obdržálkově příspěvku ve slovenské nejvyšší soutěži pátá. „Naše výsledky jsou jako na houpačce. Za porážky ale může i velká marodka. Posledních pět zápasů jsme hráli na tři lajny. Stejně tomu bylo i v Košicích. Proti mladým Slovákům jsme ale měli čtyři formace, což bylo znát. Cítil jsem se fakt dobře," řekl Obdržálek.

Ten si zahrál českou extraligu za Kladno i Plzeň. První ligu zase poznal v barvách Komety Brno, Šumperku a Třebíče, kde odehrál nejvíc utkání. Porovnávat se slovenskou nejvyšší soutěží ale nechce. „Mně se to hodně těžko hodnotí, protože v Kladně ani Plzni jsem tolik prostoru na ledě neměl. Samozřejmě v Česku je více kvalitních hráčů, ale i na Slovensku jsou v prvních dvou lajnách dobří hokejisté. Akorát tady chybí peníze na to, aby se poskládali čtyři vyrovnané pětky," pronesl sedmadvacetiletý útočník, který ve Skalici působil již před dvěma lety.

V zelenobílých barvách si během dvaapadesáti duelů základní části připsal šestnáct přesných zásahů a čtyřiatřicet asistencí, ve třech čtvrtfinálových soubojích přidal jednu trefu a jednu finální přihrávku.

Tehdy nastupoval i se Žigmundem Pálffym. Slovenská ikona ale v létě ukončila kariéru a teď týmu ze Záhoří citelně chybí. „Máme to bez něj těžké. Žigo byl skvělý hráč a moc nám schází. Měl neuvěřitelně šikovné ruce, geniální myšlení," pronesl.

I když Obdržálek působí v zahraničí, do Hodonína to má dvanáct kilometrů. „I to hrálo v mém rozhodování, kde budu působit, velkou roli. Vzdálenost od domova byla jedním z hlavních kritérií. Navíc se jsem se vrátil do míst, které velmi dobře znám, a kde se mi předloni dařilo," pravil Obdržálek.

Ten stejně jako další profesionální hokejisté hraje na internetu společně s fanoušky populární Fantasy extraligu. „Znám to delší dobu. Hrál jsem to i na jiných webech. Když se to objevilo před letošní sezonou, tak jsem to musel zkusit. Hrajeme to s kluky, baví mě to a hlavně se mi zatím daří," usmívá se Obdržálek.

Rodák z Hodonína se jeden týden dokonce držel v elitní desítce, naposledy se pohyboval kolem šedesátého místa. „Volal jsem si z kluky z Kladna a Plzně, jak na tom jsou. V přípravných zápasech jsme zase hráli se Zlínem a Litvínovem, takže určitý obrázek jsem měl. Můj základ tvoří Sparťani. Mám jich tam hned pět," prozradil.