Drtiči před dvěma domácími a jedním venkovním duelem soupeře pro prvního kola vyřazovacích bojů zatím neřeší. „Abych byl upřímný, nyní mě to příliš nezajímá. Musíme v první řadě porazit Opavu, potom Nový Jičín a pak můžeme přemýšlet nad dobrým umístěním v tabulce. Pokud nejsme schopni přehrát týmy, které jsou v tabulce pod námi, tak nemůžeme pomýšlet na čtvrté místo," natvrdo říká hodonínský útočník Martin Špok, který ve čtvrtek oslavil jubilejní třicáté narozeniny.

Nad vytouženým sokem pro vyřazovací boje ale ve volných chvílích nepřemítá. „ Na play off se soupeř nevybírá, to se většinou vymstí. Je nutné přijmout toho protivníka, který na nás vyjde. Takže to vypadá, že se budeme muset začít připravovat na Porubu," tuší třinecký rodák.

Drtiče ale již v sobotu čeká náročné střetnutí s jiným celkem ze severu Moravy. Na Slovácko o víkendu dorazí Opava. Slezan bojuje o osmičku a nyní drží poslední příčku zaručující postup do play off. „Žádný soupeř nám nenechá nic zadarmo. Každý chce na poslední chvíli urvat co nejvíce bodů. Proto se teď musíme soustředit hlavně na sobotní zápas a naši produktivitu," říká Špok.

Ten se svými parťáky po středečním duelu v Moravských Budějovicích řešil především mizernou koncovku a nepovedené přesilové hry. „Prostě jsme v nich nedali gól," pravil zkušený forvard.

„Teď už se toho nedá moc změnit, když rozhodující část sezony klepe na dveře. Šance jsme měli, ale bohužel nám tam nic nespadlo. V minulých zápasech nám nějaké přesilové hry vycházely. Teď bohužel ne," přidal.

Hosté navíc při hře pěti proti čtyřem opět po týdnu inkasovali. „Z posledních zápasů jsme na to už zvyklí. Je to taková rána pod pás. Tým čeká, že dáme rychlý gól, ale při tom ho dostaneme," kroutí hlavou Špok.

Podle něj ale vedoucí branka soupeře nebyla rozhodující. „Byl to teprve začátek, s jedním inkasovaným gólem šlo ještě něco dělat," ví hodonínská patnáctka.

Jihomoravané sice byli za nepříznivého stavu lepším týmem, ale na konci prostřední části podruhé inkasovali a vyrovnaný duel již neotočili. Drtičům ke zvratu nepomohl bojovný výkon ani dvaačtyřicet střel. „Od druhé třetiny jsme měli otěže zápasu ve svých rukou, ale nebyli jsme schopni vstřelit branku. Domácí gólman zachytal dobře. Přidala se k němu velká porce štěstí a naše střelecká nemohoucnost," prohlásil Špok.

Hostům nepomohla ani slova trenérů Beťka s Prčíkem v kabině o druhé přestávce. „Letos jsme spoustu zápasů otáčeli za nepříznivého stavu v poslední třetině, takže nás nabádali k tomu, abychom na nic nečekali a domácí hráče napadali. Chtělo to dát jednu branku a byli bychom na koni. Jenže jsme toho nebyli schopni a naopak jsme potřetí inkasovali," uvedl hodonínský hokejista.

Moravské Budějovice letos patří mezi nejméně oblíbené protivníky Drtičů. Jurásek a spol. totiž Žihadlům podlehli hned ve třech ze čtyř vzájemných duelů. „Věděli jsme, že doma jsou silní. Na malém hřišti hrají hodně fyzický hokej. Samozřejmě jsme chtěli urvat nějaké body. Nemáme s nimi pozitivní bilanci, tak jsme to chtěli změnit, ale bohužel se to nepodařilo," dodal Špok.