Bylo to vůbec poprvé, co Miklík skóroval ve hře tří proti šesti. „Já těch gólů moc nedávám, takže si myslím, že se mi tohle ještě určitě nepodařilo," přiznává hodonínský obránce, který v hektickém závěru vůbec nevnímal, že Kopřivnice má na ledě takovou převahu hráčů. „Abych řekl pravdu, tak jsem si myslel, že hrajeme klasické oslabení tři na pět. Že mají odvolaného brankáře jsem zjistil, až když mi to Pešák (Petr Peš – pozn. red.) přihrál o protější mantinel," přiznal s úsměvem Miklík.

Člen elitní hodonínské formace si na konci nedělního střetnutí pořádně hrábl. Jihomoravané ale nakonec složitou situaci zvládli a těsný náskok nejenže ubránili, ale dokonce v něm přidali pátou trefu. „Takové oslabení sebere hodně sil, ale pokud se to dobře zvládne, tak vám to zvedne sebevědomí," uvedl Miklík.

Drtiči na severu Moravy odehráli povedené utkání. Hosté sice po brance kopřivnického útočníka Ollendera brzy prohrávali, ale skóre zásluhou kanonýra Jurči srovnali. V závěru úvodní části se trefil i mladík Hajný, sudí ale branku kladenské posily neuznal. „Já jsem v tu chvíli akorát slezl z ledu a v hlubokém předklonu jsem se vydýchával, takže jsem viděl jen špičky od mých bruslí, takže tuto situaci nemohu hodnotit," řekl Miklík.

I když Kopřivnice v polovině utkání dvěma góly opět strhla vedení na svoji stranu, hodonínští hokejisté skvělým finišem výsledek otočili. „Rozhodující bylo, že jsme ani po třetím gólu nepřestali hrabat. Stále jsme věřili, že to ještě otočíme v náš prospěch, což se nám taky podařilo," prohlásil obránce.

Závěr utkání byl hodně dramatický, Drtiči si však těsný náskok ani přes několik oslabení nenechali vzít. „Děláme spoustu hloupých faulů, které nás stojí hodně sil a navíc nás znervózňují. Když si odpustíme nedovolené zákroky, tak se hra uklidní a budeme zápasy dohrávat ve větší pohodě," míní Miklík.

Obránce Drtičů na začátku sezony patří k nejproduktiv­nějším hráčům SHK, ve dvou úvodních duelech totiž nasbíral tři body a je nejlepší z hodonínských beků. „Hodně mi pomohla letní příprava. Na ledě se cítím lépe, takže se mi i dobře hraje. Body mě těší, ale mnohem větší radost mám z vítězství. Doufám, že to tak půjde i nadále," přeje si poctivý hokejista a dříč.

Na Slovácku zatím vládne pohoda. Mužstvo po obměně kádru šlape, i bez dlouholetých opor Juráska, Špoka nebo Sajdla střílí góly a hlavně vítězí. „Jsme spokojení. V kabině se vytvořila solidní parta, takže spolu všichni vycházíme. Vstup do sezony se nám podařil a věřím, že v takovém duchu potáhneme až do play off," říká Miklík. Ten nastupuje v první obranné dvojici po boku Marka Halody. I když si noví parťáci na sebe zvykají, na ledě spolupráce dvou hráčů ročníku 1992 funguje. „Hrajeme spolu chvilku, ale myslím, že nám to spolu klape. Marek je navíc stejně jako já pohodář, takže jsem spokojený," dodal.