„Už jsem si myslela, že to nezvládneme. Kluci ale zabojovali a výhru urvali," pronesla předsedkyně SHK Hodonín.

Když se Gajošová svých podřízených ptala, co se v závěrečné části s týmem stalo, nestačila se divit. „Hráči to určitě nevypustili. Bohužel se nedokázali vypořádat s agresivní a zákeřnou hrou domácího beka Tichého," uvedla Gajošová. Sedmadvacetiletý obr patří se svými 198 centimetry k nejvyšším hráčům celé druhé ligy a také k nejproduktiv­nějším zadákům soutěže. Své kvality potvrzuje i letos, kdy je s pětadvaceti kanadskými body (5+20) jasným králem bodování opavských zadáků. V posledním utkání se však ukázal i jinak. „Úplně zbytečně dohrával naše hráče. Většina z nich přitom nebyla ani v držení puku," kroutila hlavou Gajošová. Ta dokonce po utkání volala domácímu kouči Karlu Suchánkovi a žádala ho o vysvětlení. Do médií si energická žena téměř nikdy nestěžuje, nyní udělala výjimku. „Nejsme žádní uplakánci. Taky umíme přitvrdit, ale víme, že ve druhé lize chodí hráči do práce. Nenabádám kluky, aby někoho zranili. Chceme hrát pouze hokej," říká Gajošová, které se nelíbil ani výkon rozhodčího. „Zákroky a situace posuzoval na každé straně diametrálně jinak," tvrdí šéfka SHK.

Středeční duel nedohrál Petr Peš, který za seknutí protihráče po neuznané vstřelené brance vyfasoval trest pět minut plus do konce utkání. „Bylo to slabé poplácání po zadku," nechápavě kroutil hlavou Peš. Mužstvu však bude chybět asi dva týdny, protože si bolestivě poranil rameno. Deset minut si za vražení do protivníka na trestné lavici odseděl Martin Špok. „Byl to klasický souboj, trefil jsem ho tělem. Žádný úmysl tam nebyl," uvedl autor dvou gólů.

Zranění ramene vyřadilo Nikitu Garanina. Rusému forvardovi předčasně ukončil sezonu nevybíravý zákrok opavského Tichého. „Takže si bohužel může sbalit kufry a odletět domů do vlasti," mrzí Gajošovou.

Útočník Sajdl zase ve čtvrtek podstoupil vyšetření nosu. „Podruhé během tří týdnů do něj inkasoval ránu, tentokrát už je opravdu zlomený," hlásila Gajošová. Drtiči, kteří z Opavy nepřivezli pouze tři body, ale také tři zraněné hráče, dohrávali střetnutí s juniory na tři formace. Kdo nastoupí v sobotu v Novém Jičíně, zatím není jisté. „Budeme to muset nějak řešit," ví hodonínská předsedkyně.