„S trenéry Beťkem a Prčíkem jsme o Jakuba velmi stáli. Kuba zvažoval také setrvání v zahraničí, ale přiklonil se k návratu do našeho klubu. Při jeho rozhodování sehrála roli také naše vize, kam bychom chtěli náš klub směřovat,“ říká šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Předsedkyně SHK Hodonín o Sajdla velmi stála nejen kvůli jeho hokejovým kvalitám, ale také pro jeho charakterové vlastnosti. „Kuba byl vždycky důležitou součástí kabiny a jsme velmi rádi, že se nám podařilo dohodnout se s ním na jeho návratu,“ těší Gajošovou.

Známý útočník má za sebou výborný ročník. Sajdl si v dresu Spartiates Marseille ve třetí francouzské lize držel průměr více než jednoho kanadského bodu na zápas a stejně produktivní chce být i ve druhé české lize. „Chci mužstvu pomoct k co nejlepším výsledkům,“ říká hodonínský odchovanec.

Sedmadvacetiletý hokejista v dorosteneckém a juniorském věku prošel týmy Znojma a Mladé Boleslavi. Svůj debut u Drtičů si odbyl 18. října 2006 v zápase na ledě Přerova, kdy mu bylo pouhých šestnáct let, šest měsíců a dvanáct dní.

První bod si připsal 7. ledna 2007, kdy ve 36. minutě duelu proti Velké Bíteši přihrával na gól Petru Foltýnovi. První gólový zásah přišel při jeho obnovené premiéře 13. února 2010, kdy osm minut před koncem zvyšoval náskok Oranjes v domácím utkání s Opavou.

Od sezony 2011/2012 je Jakub Sajdl pevnou součástí hodonínského SHK, které opustil jen na dvě sezony, v nichž si vyzkoušel zahraniční angažmá. Poprvé v ročníku 2013/2014 kdy hájil barvy nedaleké Senice. Podruhé v loňském ročníku, v němž působil v třetiligovém francouzském Marseille.

Sajdlovi, jenž patří mezi výborné bruslaře a obávané střelce, který ale umí branky připravit i svým spoluhráčům, v historickém pořadí nejproduktivnějších Drtičů se 185 kanadskými body (87 gólů + 98 asistencí) aktuálně patří pátá příčka.