„Pro mě je to každý rok už od mladých let stejné. Týden se hledám, pak je to o něco málo lepší,“ říká zvučná posila hodonínského druholigového týmu.

Odchovanec zlínského hokeje až doteď trénoval individuálně, k týmu se připojil až v srpnu. „S kluky se teprve poznávám. Problém v kolektivu ale nebude,“ nepředpokládá Mojžíš.

Zatímco někteří nováčci oblékli modrooranžový dres už ve středečním přípravném zápase v Třebíči, kde Drtiči vyzvali Moravské Budějovice, devětatřicetiletý zadák dostal od trenéra Beťka volno. „Já bych raději vynechal všechny přípravné zápasy. Před sezonou by mi stačilo jedno, dvě utkání,“ přiznává známý obránce.

Po zúžení kádru se ale fanouškům jistě ukáže v akci. „Patří to k tomu. Určitě budu hrát,“ přikyvuje.

Hodonínští hokejisté přišli o derby s brněnskou Technikou i zápasy s nováčkem z Orlové. Oba týmy se z druhé ligy odhlásily.
Drtiči přišli o dalšího soupeře. Z druhé ligy se odhlásila Orlová

Bývalý bek Vítkovic nebo Znojma v minulé sezoně patřil mezi nejlepší obránce druhé ligy. Svoji výkonnost Mojžíš prokazoval v základní části, v play-off i následné kvalifikaci o WSM, kam Vsetín nakonec postoupil.

Vyšší soutěž si ale dvojnásobný mistr polské ligy nezahraje. Na Lapači se totiž nedohodl na prodloužení kontraktu, a tak se Vsetínem ukončil spolupráci. Na Slovácko ho zlákal útočník a nový sportovní manažer Drtičů Daniel Vaněk. „V Hodoníně je mladé, dravé mužstvo, které loni hrálo výborně. Tým je poskládaný velice dobře. Snad do něj zapadnu a pomohu mu k naplnění cílů,“ věří Mojžíš. Ambicí ani velkých nároků předsedkyně klubu Jany Gajošové se nebojí. „Všichni hrajeme hokej pro to, abychom vyhrávali,“ připomíná Mojžíš.

Navíc známý hokejista toho v kariéře zažil spousty. Zlínský odchovanec v české nejvyšší soutěži odehrál 650 utkání, mezi největší úspěchy řadí účast ve finále extraligy v sezoně 1998/1999 a dva tituly z polské nejvyšší soutěže.

Letos bude zase bojovat o triumf ve druhé lize a postup do baráže o WSM ligu. „Na sezonu se těším,“ říká Mojžíš, který je zvyklý hrát před plným stadionem. Po odchodu ze Vsetína si ale ani v tomto ohledu příliš nepohorší. „Tady byla kulisa vždy výborná,“ ví známý bek. „Věřím, že diváci dál budou chodit v hojném počtu a podporovat nás v celé sezoně, nejenom v play-off,“ dodává.