Organizace akce se každoročně ujímá klub Black and White. „Máme bohatou tombolu, sponzoři se nám snaží vyjít vstříc. Naše děvčata tady předvádějí všechna vystoupení, která za rok natrénují. Připravili jsme také soutěžní vystoupení, například z Pardubické ringle, kde se holky umístily na druhém místě," řekla členka výboru tanečního klubu Dana Krajsová.

Začátek bálu byl naplánovaný již na sedm hodin, program začal až o hodinu později. Oproti jiným plesům se na parketu vlnilo i hodně dětí. „Na půlnoc si klub jako každý rok připravil překvapení, chlapci i děvčata spolu předvedli vtipnou scénku. Na to se všichni vždycky těší," doplnila Krajsová.

Každou celou hodinu uvolnili návštěvníci parket, na nějž naběhli členové a členky Black and White a předvedli něco ze svého repertoáru. Jednou z vystupujících byla i devatenáctiletá Pavlína Durnová. „Členkou klubu jsem již šest let, ale měla jsem dvouletou pauzu. Tanec mi hodně scházel, takže jsem se vrátila. Baví mě hlavně kolektiv. Tančíme tři druhy tanců, step, line-dance a country," řekla dívka s tím, že step ji baví ze všeho nejvíce.

Již potřetí přišla na ples, který končil až kolem druhé hodiny ráno, Eva Šebestová. „Opravdu se mi líbila kulturní vystoupení. Děvčatům i chlapcům to moc slušelo a kapela byla úžasná. Country a bluegrass jsou mé oblíbené hudební styly," svěřila se žena.