Program
- pátek 27. března: 16.00 Pieta, 18.30 Aje aje bara aje, 21.30 Láska ve Woomuk Baemi
- sobota 28. března: 9.00 Sopyonje, 13.30 Přednáška o klasické korejské literatuře (Miriam Löwensteinová), 16.00 Cesta k Buddhovi, 18.30 Píseň o věrné Chunhyang, 21.30 Pro tebe ode mne
- neděle 29. března: 9.30 Pieta

Ten přehlídku rozšířil i obsahově. „Ze sedmdesáti procent zůstane duchovní, ale abychom přitáhli další diváky, tak bude žánrově pestřejší. Zvláštní je to, že ze sedmi filmů, které promítneme, šel pouze jeden naší distribucí, a to Pieta od Kim Ki-duka," upozornil slovácký znalec světové kinematografie.

Další dvě korejské lahůdky viděli diváci na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Čtyři snímky tak budou mít v Hodoníně českou i moravskou premiéru.

Podle Marcela Řimáka jde o malý zázrak, že se podařilo sedmisnímkový soubor připravit. „Filmy totiž nejsou k dispozici pro kino digitálně a některé nebyly ani na DVD. Všechny tak máme na pětatřicetimilimetrovém filmu, od něhož se opouští," přiblížil jednu z nesnází Řimák.

Tou druhou byly překlady do češtiny. „Byly s nimi velké problémy. Měli jsme slíbené dialogové listy v angličtině, ale místo toho přišly jen v korejštině. Musel jsem proto na univerzitách shánět korejské překladatele," osvětlil ředitel.

Seminář odstartuje v pátek odpoledne Pieta. Další trhák bude v sobotním hlavním promítacím čase Píseň o věrné Chunhyang. „Jde o adaptaci nejoblíbenější korejské literární památky z osmnáctého století," sdělil Řimák.