Filmaři nyní zpracovali jiné téma než u předchozích dvou počinů. „Nedorozumění mezi otcem a synem je stále aktuální. Chtěli jsme zobrazit, jak na sebe naráží zklamání otce ze syna, který nevyznává stejné hodnoty,“ uvedla mluvčí týmu.

Děj diváky zavede do Petrova na Hodonínsku, jak mohou poznat z krojů i nářečí. „Poprvé jsme neměli ve filmu jednoznačný a pozitivní konec, takže se po něm rozhořela diskuze,“ podotkla produkční.

Kulturista Pavel Forman získal v kategorii Master bronz.
Kulturista Pavel Forman si ze Santa Susany přivezl v kategorii Masters bronz

Obrázky ze Strážnice je tým třinácti přátel. „Předtím jsme s filmařinou neměli co do činění. Někteří se věnují fotografování, většina folkloru. Nechybí nám ale zapálení pro věc,“ řekli už dříve režisérka a kameraman Barbora a Michal Adamcovi.

Další promítání Nezvedeného syna jsou ve stádiu plánování. „Pravděpodobně 27. července ve Strání, 4. srpna v Petrově a v září v Bystřici pod Hostýnem. Taky ho chcem přihlásit do nějakých filmových soutěží. Naše předchozí filmy, Kača a Vdovec, se budou promítat ve festivalovém kině během Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice," dodala Kolencová.

DVD s jednotlivými filmy nebo i vyřezávané USB flashdisky se všemi třemi filmy se dají koupit během projekcí, ve strážnickém TIC nebo objednat přes webové stránky www.obrazkyzestraznice.cz.

Ilustrační foto
Vyčerpání, úrazy i první mrtvý. Nepijte u vody moc alkoholu, varují záchranáři