„Dříve byl časopis pouze informační a připravovali ho pracovníci Domečku. Dnes je plně v režii dětí,“ říká Vlaďka Morávková z Domu dětí a mládeže. „Nápad vznikl na jedné noční výpravě, kde děti navrhly, aby mohly samy stránky vytvářet,“ vypráví Morávková.

Dětský časopis nabízí nejen informace o připravovaných událostech, zábavné čtení a luštění, ale také fotky a reportáže z akcí, které organizovali lidé z Domečku. „V Domku vyrůstám prakticky od malička a vždy jsem tu pomáhal. S časem přibývaly i nároky a poté jsem převzal dětský kroužek Fanclub, kde s dětmi vyrábíme měsíčník,“ vysvětluje sedmnáctiletý šéfredaktor dětských novin Jan Kazík.

„Psaní a výroba mě baví, protože zde najdu možnost, jak psát články. Přitom se můžu věnovat dětem a pracovat s počítačem. S dětmi říkáme měsíčníku Časopísek,“ říká Kazík, který se učí kuchařem ve Bzenci. Dům mládeže vznikl v šedesátých letech jako pionýrská organizace. Po revoluci byl zapsán do příspěvkových organizací zřizovaných Jihomoravským krajem. Kromě dětské redakce pod střechou Domečku funguje zhruba padesát kroužků. Nyní se s velkým ohlasem setkal nový kroužek Bowlingu.

Dům mládeže se může pyšnit také úspěchy svých chovanců. V roce 2005 se na třetím místě v Evropském šampionátu mažoretek v Polsku umístnilo duo Soňa Ondrysková a Veronika Němečková. Tehdy čtrnáctileté dívky soutěžili v kategorii juniorek. Celkem časopis Veselská stříška tvoří pět dětských redaktorů, kteří každý pátek rozhodují o příspěvcích do nového vydání.

Veselskou stříšku vyrábí v nákladu zhruba dvě stě padesát kusů. Ty potom putují do ostatních škol a družin, dětského oddělení knihovny nebo také čekáren dětských lékařů. „Ojedinělá tvorba dětí, které pracují s plným nasazením a zájmem nás velmi těší,“ vítá aktivitu ředitelka Domu dětí a mládeže Zuzana Staníková.