Rekonstrukce se netýkala pouze podhledů, které dělníci odstranili a nechali pouze akustickou izolaci. Největší změnou prošla 3D technologie včetně nového plátna a opony. V nabídce budou nově jednorázové brýle za dvacet korun, které lze využít i na další představení. „Systém je novinkou, funguje pouze ve dvou kinech v republice. Věříme, že přiláká více návštěvníků,“ uvedl provozní kulturního domu Radek Pospíšil. Náklady se vyšplhaly na téměř jeden a půl milionu korun. V plánu je ještě rekonstrukce sálu, promítací kabiny i sociálního zařízení.

Na otevření hodonínského kina se těší třeba Sheilagh Jánoš. „Do kina chodím dvakrát měsíčně. Nejraději se synem na pohádky. Hodně lidí bývá na české filmy, ale u jiných dobrých filmů je kino poloprázdné,“ všimla si.

Postupnou modernizací prochází i Kino Svět ve Znojmě. „Rekonstrukce se dotkla sálů, foyer, fasády i technologie. Kdo chce promítat, musel přejít na digitalizaci,“ podotkl Miroslav Střihavka ze znojemského kina.

O prázdninách bylo kvůli opravám zavřené také břeclavské kino Koruna. Opravami prošly šatny, záchody, foyer i bar. Provoz kina v pátek odstartují dva filmy ve 3D Emoji ve filmu a Hurvínek ve filmu. V září ještě přibude klimatizace sálu, možnost zakoupení vstupenek online a bezhotovostní platba na pokladně.

Ilustrační foto
Nový chodník poblíž železnice sníží riziko nehody. Kyjovu se však prodraží