Kvarteto herců tentokrát zavede diváky do prostředí čerstvě penzionovaného středoškolského pedagoga a ředitele ekonomické školy Ragnara, kterého ztvární Josef Navrátil. V roli jeho přísné ženy Anneli se představí Vítězslava Mojžíšová. „Ta mu nepovolí nic jiného než zdravou výživu a zdravý způsob života, nesmí kouřit, pít alkohol ani si dopřát tučného jídla. Pak ale podstoupí v nemocnici několik vyšetření, ale výsledky testů představí lidem ve svém okolí zcela opačně," přiblížil děj režisér.

Hlavní a další zápletky se dozvědí ale až diváci při premiéře či následných reprízách. „Začali jsme zkoušet už před více než rokem, texty jsem rozdal loni v září. Pak do toho vstoupily oslavy sto padesáti let od založení ochotnického divadla v Hodoníně, takže jsme poté pokračovali až po Novém roce," uvedl Jaroš.

Nyní má soubor za sebou generálku a je plný očekávání před prvním představením před diváky. „Už se na premiéru těším," řekl režisér.

V repríze milovníci divadla uvidí Poslední doutník v hodonínských lázních a pak na domácí ochotnické přehlídce Hobblík. Postavu Helge ztvární Rudolf Kovář a Monikou se na hodonínských prknech stane Martina Blahová. O plakát a výtvarné zpracování scény se postaral Jiří Hiršl, světly a zvuky dodá hře atmosféru Petr Hnilica.

Poslední doutník není na české scéně neznámý. Proslavilo jej Divadlo Na Fidlovačce, kde se hlavních rolí ujali Tomáš Töpfer a Eliška Balzerová. Ti zažili premiéru před deseti lety.