Klip si vzali na starosti režisér a kameraman Radim Vaňous a střihač Filip Hostýnek. „Vycházel jsem z myšlenky, že pokud zemře partner v období milostného vztahu, stane se láska věčnou a nerozdělitelnou. Motiv vody je prostředkem smrti a zároveň věčného svazku," popsal hlavní témata snímku Vaňous.

Právě tvůrci nejdříve oslovili postfolklorní trio, které má kořeny na Slovácku a Valašsku. „Napsali nám, že se jim naše muzika moc líbí a že by nám rádi natočili klip. Jejich tvorba nás zaujala, a protože nemáme rádi, když nám někdo mluví do práce, nechali jsme výběr na nich," sdělil kontrabasista Pon­ku.

Podívejte se na videoklip:
Zdroj: Youtube

Filmaři si vybrali právě Göding. „Jednoho z našich favoritů. První část natáčení se uskutečnila na začátku listopadu v lomu u Mikulova, což bylo při opakovaných scénách pádů do vody i nepřejícímu deštivému počasí výživné. Celý štáb by zasloužil diplom za otužilost," zavzpomínal Nožička.

Píseň Ponk věnoval kamarádovi Vítězslavu Chromkovi, který zahynul před dvěma lety. „Zasvětil život rozvoji kultury na Slovácku, kde máme kořeny. Právě když jsme Göding tvořili, donesla se k nám tragická zpráva o Víťově utonutí," připomněl zpěvák a houslista Michal Krystýnek, který dříve hrál i po boku Jiřího Pavlici v Hradišťanu.

Ponk vznikl v Brně v roce 2013 a loni vydal debutové album Postfolklor. V něm využil cimbálu, houslí a kontrabasu. Postfolklor uspěl i v zahraničí, bodoval v TOP 20 celoevropské world music hitparády. „Zněl z rádií v Německu, Francii, americkém Connecticutu i na Aljašce. Zájem stvrdilo také ocenění Anděl 2015 v kategorii World music," připomněl úspěchy Nožička.

Název Ponk není zkratkou. „Vychází z cimbálu, tomu se totiž někdy říká ponk, jakožto pracovní stůl. Jde o název poměrně krátký, úderný a výstižný, tím pádem dobře za-pamatovatelný," uvedl už dříve pro Deník cimbalista Eduard Tomaštík.