Každý, kdo přijde do pátku do sálu Evropa na hodonínské Národní třídě, si může sám ozdobit velikonoční vajíčka tak, jak to lidé dělali dříve.„Něco takového jsem zkoušel úplně poprvé. A docela mi to šlo,“ řekl včera Václav Husek z Prušánek. Z výstavy si odnesl vlastnoručně vyrobenou háčkovanou kraslici.

Akci pořádá muzeum v Hodoníně už podeváté a to i ve svých pobočkách v Kyjově a Veselí nad Moravou.

„Velikonoce bez zdobení vajíček, velikonočního perníku a pletení žil si málokdo dokáže představit,“ uvedl etnograf hodonínského muzea Tomáš Grónský. Do pátku se v sále Evropa představí pětadvacet řemeslníků. „Každý den budou jiní.

Hodonínsko je bohaté na šikovné lidi, tak jsme toho využili,“ dodal Grónský. Každý, kdo přijde do pátku do sálu Evropa na hodonínské Národní třídě, si může sám ozdobit velikonoční vajíčka tak, jak to lidé dělali dříve.

„Něco takového jsem zkoušel úplně poprvé. A docela mi to šlo,“ řekl včera Václav Husek z Prušánek. Z výstavy si odnesl vlastnoručně vyrobenou háčkovanou kraslici.

Akci pořádá muzeum v Hodoníně už podeváté a to i ve svých pobočkách v Kyjově a Veselí nad Moravou.

„Velikonoce bez zdobení vajíček, velikonočního perníku a pletení žil si málokdo dokáže představit,“ uvedl etnograf hodonínského muzea Tomáš Grónský. Do pátku se v sále Evropa představí pětadvacet řemeslníků. „Každý den budou jiní. Hodonínsko je bohaté na šikovné lidi, tak jsme toho využili,“ dodal Grónský.