Zatímco příznivci freestylových sportů mají za sebou exhibici plnou umění a adrenalinu, jásající fanynky se tísní před pódiem a nedočkavě vyhlížejí svoje idoly. „Je to tady naprosto parádní. Čekáme na kapelu Truth is out there a na Shadow Area. Hrají hardcore, metal core a electro. Ostravští Truti jsou bezkonkurenční," říká nadšeně Lucie Gazárková.

Zanedlouho se její přání vyplňuje. Hned s prvním zakvílením elektrické kytary se publikum dostává do varu. Asi pětistovka příchozích má právě jedno společné. Všechny spojuje láska k hudbě, wakeboardingu a skatu.

Kolegy z hudební branže pozoruje při vystoupení Oto Urban ze strážnické formace Shadow Area. Oceňuje, jak se lidé s každým tónem vycházejícím z velkých reproduktorů baví. „Návštěvníků by sice mohlo být víc, ale atmosféra vypadá velmi dobře," hodnotí Urban.

Ten za několik hodin spolu s dalšími členy kapely vyšlápne na zbrusu novou „stage", která vyrostla speciálně kvůli Unite the Passion. „Chtěli jsme pro akci zajistit určitou úroveň, proto jsme se rozhodli místo starého stávajícího pódia postavit úplně nové," vysvětluje změnu jeden z pořadatelů Miroslav Ondruš, zatímco očima počítá do rytmu pohupující se fanoušky. „Z návštěvnosti nejsem úplně nadšený, i tak si to tady velmi užívám," komentuje.

Přitom upozorňuje, že záměr přiblížit Veselanům a lidem z okolí tvrdší muziku jednoznačně vychází. Na příchozích je vidět, že se jim tento úmysl zamlouvá. Prostranství je z větší části zaplněné. „Je skvělé, že tady není zase až tolik lidí. Člověk si koncert líp užije a nemusí se tísnit v davu," snaží se překřičet kapelu jedna z posluchaček.

Po odehraném koncertu muzikantů z Truth is out there se někteří hudební nadšenci přesunují na nedaleké koupaliště. Tam už na ně čekají další zástupy zvědavců. Hvízdáním a pokřiky povzbuzují wakeboardisty, kteří ukazují některé ze svých kousků na vodě. O hudební kulisu se stará beatboxer, který jamuje na svá ústa. Wakeboardisti se snaží předvést co možná nejlepší trik, ale některým z nich se i přes velkou snahu dostává chladného osvěžení pod hladinou.