První z nich se stala v pondělí krátce po půl sedmé ráno na křižovatce Velkomoravské ulice a silnice první třídy číslo pětapadesát. „Volkswagen Passat jel po vedlejší cestě od Hodonína, při najíždění na hlavní a odbočování na Břeclav jeho řidič přehlédl z levé strany jedoucí Škodu Felicii, které tak nedal přednost. Obě auta se střetla," popsal ranní srážku hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Jeden z vozů ještě sjel do příkopu a narazil do kmene stromu. „V passatu se zranili řidič i jeho spolucestující, oba byli převezení na ošetření do nemocnice. Posádka felicie vyvázla z nehody bez zranění," doplnil mluvčí s tím, že obě dechové zkoušky byly negativní. Škoda na autech dosáhla deseti tisíc korun.

Druhá nehoda se odehrála kolem desáté dopoledne na křižovatce za Hodonínem na Mutěnice a Dubňany, kde se střetlo osobní auto s dodávkou. „I tady šlo nedání přednosti v jízdě. Škoda na vozech dosáhla třiceti tisíc korun," uvedl Zámečník. Zdravotníci odtud odvezli dospělého a dítě na vyšetření do nemocnice.