Další nehoda se stala v pátek několik minut před půl druhou odpoledne u Louky. Řidička převrátila auto na střechu v jedné ze zatáček na silnici první třídy ve směru na Blatnici pod Svatým Antonínkem. „Nehoda se obešla bez zranění, řidička si na policii sama zavolala," řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Příčinou nehody byla pravděpodobně nepřiměřená rychlost a následný smyk.

Na jihu Moravy v pátek prší, padá mrznoucí déšť, začaly namrzat silnice. Silničáři vyzývají k maximální opatrnosti řidiče, kteří jedou na dálnici D52 mezi Rajhradem a Pohořelicemi a po silnicích nižších tříd krytých posypem. Provoz komplikuje také mlha, upozorňuje řidiče prostřednictvím svého webu Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje.

V Brně se dopoledne v rozmezí jedné hodiny staly hned tři nehody. Dvě osobní auta se srazila krátce před tři čtvrtě na jedenáct v Purkyňově ulici, v Hlavní ulici a na Dornychu se střetlo osobní auto s nákladním. Všechny kolize se obešly bez zranění.

Počasí se nezmění ani v průběhu dne. „Bude zataženo, ráno a dopoledne místy mlhy. Déšť nebo déšť se sněhem pokryje postupně celé území kraje směrem od západu. Nejvyšší teploty budou kolem čtyř stupňů Celsia," uvedl meteorolog Peter Hruška.

Silnice první třídy a dálnice D1 a D2 jsou až na výjimky sjízdné bez omezení, avšak řidiči musí v některých úsecích dávat velký pozor kvůli mlze. Na dálnicích D46 a D52, silnici I/43 a obecně na silnicích nižších tříd musí být řidiči velmi opatrní kvůli lokálnímu namrzání. V Brně je souvislá mlha, v ostatních okresech kraje se objevuje místy.