První z nich si na problémy zadělal v pondělí večer, když ho uniformovaná hlídka zastavila v Archlebově ve Škodě Favorit. „Dechová zkouška vykázala hodnotu 0,4 promile alkoholu. Pětašedesátiletý řidič s měřením souhlasil a požití alkoholu přiznal,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Soutěž v poskytování první pomoci na brněnském Obilním trhu. Střední zdravotnická škola Brno, Jaselská.
Nejhorší jsou hysteričtí zranění, říkají zdravotníci. Soutěží v první pomoci

Další potíže si přivodil tím, že cestoval bez zapnutého pásu. Navíc jel v autě, které má už dva roky propadlou technickou. „Nyní řidiče čeká správní řízení s výhledem na pokutu a zákaz řízení,“ dodal mluvčí.

Hůře na tom může být teprve jedenadvacetiletá řidička jedoucí v Opelu Vectra, kterou policie kontrolovala v noci na úterý v Hodoníně. „Kolegům se nezdál způsob její jízdy, když se nedržela při pravé straně silnice a najela do protisměru. Po najetí na vyvýšený obrubník si dokonce prorazila pneumatiku,“ přiblížil Zámečník.

Byt. Ilustrační foto.
Koupě vlastního bydlení? V Jihomoravském kraji za sedm i čtrnáct ročních platů

Dechovou zkoušku mladá řidička absolvovala bez poskvrny, orientačním testem na narkotika ovšem už neprošla. „Vykázal pozitivní výsledek na amfetamin,“ sdělil mluvčí s tím, že strážci zákona ženě zadrželi řidičák a nyní ji podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.