Podle předběžných informací se řidič nákladního auta lekl vosy, která mu vletěla pod brýle. „S vozidlem vyjel mimo silnici a převrátil se na bok," popsala událost policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Při nehodě se muž za volantem kamionu také zranil. „K nehodě jsme vyslali jeden záchranářský tým. Zraněného převezla sanitka na chirurgii do hodonínské nemocnice," sdělil mluvčí jihomoravských záchranářů Radek Turin.

Na místo vyrazily kromě policistů a záchránky také tři profesionální jednotky hasičů – z Břeclavi, Hodonína a Veselí nad Moravou. Auto převáželo plechy, hasiči tedy pomohou s přeložením nákladu a uvolnění silnice.

Z kamionu vytekla do půdy nafta. „Museli přijet i zaměstnanci odboru životního prostředí. Zkontrolovali narušení půdy a okolí," uvedla Haraštová.

Kvůli velikosti nákladu museli policisté zcela odklonit dopravu. Řidiči tak musí cestovat přes Sudoměřice. Kvůli tomu se na místo přijel podívat i starosta Sudoměřic Stanislav Tomšej. „Takový provoz, jaký teď v obci máme, jsme snad v životě neměli," poznamenal v pondělí starosta.