Mladý muž cestoval směrem na Petrov, rozhodl se ignorovat plnou čáru a na mostu přes řeku Moravu začal ve vysoké rychlosti předjíždět auto, které jelo před ním. V levém pruhu si všiml, že v protisměru předjíždí jiné auto. „Snažil se proto zařadit před předjížděné vozidlo, přičemž ale před sebou spatřil motorku," přiblížil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Řidič BMW záhy prudce zabrzdil a dostal smyk. Levou přední částí auta narazil do motorky, na které jeli dva lidé. „Posádka bez lékaře ošetřovala u muže zlomeninu klíční kosti, žena středního věku utrpěla otřes mozku a poranění ramene. Oba pacienty jsme převezli do hodonínské nemocnice," uvedla mluvčí krajské záchranky Hedvika Kropáčková.

Podle dechových zkoušek ani jeden z účastníků nehody před jízdou nepopíjel alkohol, jiný výsledek ale ukázal orientační test na přítomnost drog. „Řidič BMW měl pozitivní zkoušku na amfetaminy a kokain," sdělil Zámečník.

Policisté mladému muži na místě zabavili řidičský průkaz a případ řeší pro podezření ze spáchání dvou přečinů – ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ilustrační foto.
Řidička octavie poškodila dům. Dýchnout policistům odmítla