Pohled na tabulku je sice příjemný, ale play-off je stále ještě hodně daleko. Páté Veselí má po devíti zápasech dvanáct bodů, z českých týmů jsou na tom lépe pouze Slavia Praha a Most. A právě s těmito celky si to Veselanky rozdají na začátku ledna. Už v sobotu přiletí na Slovácko Černí andělé s nabitým kádrem plným reprezentantek.

Polozova parta je favoritem, mladý veselský tým se ale Baníku nebojí. Naopak, Jihomoravanky mají velkou touhu získat skalp jednoho z aspirantů na vítězství ve WHIL. „Most je těžký soupeř, ale v předchozích zápasech jsme dokázaly, že umíme být taky nepříjemným protivníkem. Navíc každý zápas začíná od nuly," říká brankářka HC Veselí Vanda Nejezchlebová.

Mladá gólmanka věří v domácí prostředí i kolektivní pojetí. „Bude to těžký zápas, ale hrajeme doma, kde se nám zatím daří. Doufám, že diváci uvidí vyrovnané a atraktivní utkání samozřejmě s vítězným koncem pro nás," usmívá se jedna z opor slováckého celku.

V zisk minimálně jednoho bodu doufá i Jana Šustková. Talentovaná spojka má o motivaci postaráno, neboť v den utkání oslaví sedmnácté narozeniny. „Bude to po novém roce velmi těžké utkání, ale doufám že neprohrajeme. Pokud budeme dobře bránit a bojovat, máme šanci," tvrdí rodačka z Velké nad Veličkou.

Stejně to vidí i Petra Varjassiová. „Náročný duel můžeme zvládnout jen díky tvrdé a agresivní obraně," míní Slovenka, která je po nepříjemném otřesu zcela fit.

Oba týmy vstoupí do utkání po dlouhé reprezentační pauze. Nerozehranost se může hlavně v úvodu střetnutí projevit. „Určitě, ale na druhé straně přestávku měly oba týmy, takže se projeví na obou stranách," ví Nejezchlebová.

Kouč Hudák dal svěřenkyním po posledním zápase v Olomouci pauzu na zregenerování a odpočinek. Následně však začala náročná příprava na jarní boje, která pokračovala i mezi vánočními svátky. „Tréninky byly zaměřené na běhání, posilování a taky na obrannou a útočnou činnost," hlásí Šustková. „Potřebovaly jsme hlavně nabrat sílu," přidala Varjassiová.

Panenky ovšem braly náročný dril s nadhledem. „Hlavně před svátky to nebylo na škodu," směje se Nejezchlebová.

Most bude na jihu Moravy spoléhat na tradiční opory. Na další duel s bývalým klubem se jistě těší kapitánka Slovenska Lucia Súkenníková, která se stejně jako další hráčka Baníku, Simona Szarková, zúčastnila nedávného mistrovství Evropy. „Byl to pro ně jistě úžasný zážitek a nová zkušenost. Slovenky totiž uhrály skvělé výsledky. Proto budou nahecované a do Veselí pojedou pro body," uvědomuje si Nejezchlebová.

Varjassiová se ovšem silného soka nebojí. „Jsou to hráčky jako každé jiné," říká. Nad věcí je i další spojka Kateřina Slováková. „Zatím jsem se tím to zápasem moc nezabývala, takže hlavně musíme hrát kolektivně a mít co nejméně technických chyb. Nějakou další taktiku nechám na trenérovi," dodala dcera trenéra veselských starších dorostenek.