Chodkyně Bočková se postavila na start mistrovského závodu na tři kilometry v pozici třetí nejlepší dorostenky v letošních českých tabulkách a svoji výkonnost potvrdila i na trati. Na vítězství se ale hodonínská závodnice pořádně nadřela.

Druhá v cíli Tereza Kotásková z Frýdku-Místku zaostala za Bočkovou pouze o pět vteřin. Třetí Veronika Fürstová z Rumburku už ale ztratila více než dvě minuty. „Sabina Bočková se jasně usadila v čele českých tabulek letošního roku v kategorii dorostenek. Gratulujeme také k překonání okresního rekordu v kategorii dorostenek i žen,“ uvedl zástupce slováckého klubu Robert Džuba.

Forma sprinterky Paličkové roste

Posun v průběžných tabulkách České republiky zaznamenala i Veronika Paličková. Hodonínská sprinterka se představila v rámci druhého z řady mítinků Athletics Indoor Ostrava v závodě na šedesát metrů. Rohatecká rodačka se v rozběhu zlepšila z letošních 7,73 sekundy na 7,68 vteřiny.

Ani ve finále Paličková nenašla přemožitelku a v čase 7,60 sekundy si připsala jasné vítězství. „Tím se ve své kategorii dvaadvacetiletých zařadila na průběžné druhé místo a mezi ženami je průběžně šestá. Vzrůstající forma je potěšující směrem k mistrovství České republiky,“ řekl Džuba.

Paličková prokázala stoupající formu i před mistrovstvím České republiky mužů a žen, když na úterním mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala 2017 v Ostravě zaběhla šedesátku z plného tréninku za 7.63 sekundy. „Tímto výkonem opět potvrdila zrychlení z minulého týdne, kdy si při vynikající startovní reakci vylepšila své sezónní maximum a naznačila, že pokud je zdravotně v pořádku, patří na této sprinterské trati k české špičce,“ dodal Džuba.