Slušně zaplněná sportovní hala TEZA odměnila mužstvo za heroický výkon zaslouženým potleskem. „Hráče musím pochválit. Ve druhém poločase si sáhli na dno. Remíza je spravedlivá," řekl hodonínský trenér Marián Berky.

Zatímco v hodnocení celého pátečního utkání převládala pozitiva, po prvním poločase se kabinou Tanga přehnala pořádná bouřka. Kritikou nešetřil kouč Berky ani kapitán Chadzidis. „Věděl jsem, že zápas bude z naší strany dost nervózní, což se potvrdilo. Nelíbil se mi ale hlavně přístup hráčů v úvodních deseti minutách. V defenzivě jsme udělali takové chyby, které by se už nikdy neměly opakovat. Hráli jsme profesorsky, bez pohybu a důrazu," zlobil se trenér Tanga.

První poločas zápasu, který kvůli pozdnímu příjezdu Démonů na Slovácko začal s desetiminutovým zpožděním, vyzněl jednoznačně pro Severočechy. Česká Lípa tvrdě trestala chyby protivníka. Hosty poslal v 6. minutě do vedení Bažant, druhý gól přidal Havrda a třetí branku zaznamenal Fichtner. Na poločasových 4:0 pak upravil Bejda. „Zápas jsme měli rozehraný velice dobře. Na Tango jsme čekali a z brejků dávali góly. První poločas byl skvělý," pochvaloval si trenér České Lípy Karel Kruliš.

Domácí si v úvodní části rovněž vypracovali několik slušných příležitostí, ale v koncovce se soužili. Višváder, Doubravský ani Belaník na hostujícího gólmana Kirova nevyzráli.

Hodonínský trenér Berky se ve druhém poločase odhodlal ke hře bez brankáře. Jihomoravanům hra v pěti náramně svědčila. Tango sice při dlouhém power jednou inkasovalo, ale ve zbytku utkání na palubovce jednoznačně kralovalo. „Za stavu 0:4 jsme neměli co ztratit, proto jsme šli do rizika. Ale když jsme po obrátce zrychlili hru, dominovali jsme. Nakonec se nám podařilo náskok hostů dotáhnout a chybělo málo k tomu, abychom zápas vyhráli," pronesl Berky.

Stíhací manévry ve 26. minutě odstartoval Veselovský, který předtím orazítkoval tyč. Branka domácí tým nakopla. Probuzení hodonínští futsalisté za stavu 1:5 na ploše roztočili pořádný kolotoč. Smrtící kombinace rychlých přihrávek, kombinací a střel znamenala snížení až na rozdíl jediné branky. Gólmana Démonů Kirova dvakrát překonal Buršík a jednou Gremmel.

Rozjeté Tango nezastavila ani trefa hostujícího brankáře přes celé hřiště. Domácí v závěrečném náporu díky přesným ranám kanonýra Belaníka skóre srovnali na 6:6 a po oddechovém čase pomýšleli i na výhru. „Věděli jsme, že Tango má silnou power play. Soupeř předvedl ve druhé půli silné a skvěle sehrané situace," pochválil Kruliš protivníka.

Diváci se náramně bavili a hnali mužstvo za třemi body. Hodonín nakonec na báječný obrat nedosáhl, i remíza však pro něj byla velmi cenná. „Skvělí fanoušci nás vyburcovali. Když viděli, že ani my jsme to za nepříznivého stavu nezabalili, začali fandit ještě víc. Hnalo nás to dál, i díky nim jsme šli na dno svých sil a ukázalo se, že se vyplatí bojovat až do konce," prohlásil Berky po emotivním zápase.

S výsledkem byl nakonec spokojený i hostující kouč Kruliš. „Myslím si, že je to zasloužená remíza. V prvním poločase jsme byli lepší my, ve druhé zase Tango," řekl trenér Démonů.

Severočeši přijeli na Slovácku s respektem a pokorou. Domů si kromě bodu odváželi i smíšené pocity. „Před zápasem bychom brali bod všemi deseti. V zápase jsme věřili ve výhru, ale i když jsme soupeři ve druhém poločase odskočili, závěr už jsme nedohráli," pravil Kruliš. „Vstup do soutěže je ale výborný. Odehráli jsme dobré utkání, na power play soupeře jsme neměli," přidal.

Podle Kruliše k futsalu takové divoké výsledky patří. „Je to dynamické hra, ve které padá hodně branek," připomněl hostující trenér.

Tango Hodonín nyní čeká duel v Plzni. „Chceme přivést nějaké body. Soupeř určitě není neporazitelný, zápas je otevřený," dodal Berky.

Doma se slovácký celek představí až v pátek 30. září, kdy ve sportovní hale TEZA vyzve Hradec Králové.

FC Tango Hodonín – FC Démoni Česká Lípa 6:6 (0:4)

Branky: 27. a 29. Tomáš Buršík, 34. a 36. Marek Belaník, 26. Tomáš Veselovský, 31. Jakub Gremmel – 6. Jan Bažant, 11. Ondřej Havrda, 13. Tomáš Fichtner, 17. Stanislav Bejda, 25. Tomáš Vobořil, 32. Milen Kirov. Rozhodčí: Gasnárek, Petr (Bednář). Žluté karty: 22. Cenek, 35. Gremmel – 10. Kaňkovský, 23. Švec. Diváci: 300.

Hodonín: Bočánek (21. Dvořák) – Chadzidis, Vlček, Cenek, Gremmel, Veselovský, Doubravský, Buršík, Černek, Belaník, Višváder, Řezníček, Vanda, Kolařík, Svoboda. Trenér: Marian Berky.

Česká Lípa: Kirov (Michálek) – Havrda, Bažant, Bejda, Vobořil, Fichtner, Havlásek, Lakatoš, Hodač, Mažári, Švec. Trenér: Karel Kruliš.