„Všechny srdečně zveme do svých prostor, kde si všichni občané Hodonína i lidé z okolních měst a obcí mohou zasportovat na vodě i na souši, vyzkoušet si veslařské i jiné náčiní a dokonce si zasoutěžit o super ceny, jako jsou pobyt v rakouském hotelu nebo chytrý telefon," láká předseda slováckého oddílu Filip Švrček.

Součástí Dnů otevřené loděnice jsou exkurze do zázemí klubu i do jeho historie, prohlídka loděnic a lodí, ukázky veslařských tréninků na vodě.

Každý z návštěvníků si také může zdarma vyzkoušet veslařskou nebo dračí loď, kajak či paddleboard. Dále si muži, ženy i děti mohou zahrát basketbal, florbal, fotbal a volejbal. Členové veslařského klubu dále pro zájemce připravili skupinovou hodinu na trenažéru, kruhový trénink a cvičení na paddleboardu.

V rámci doprovodného programu se u řeky Moravy představí zástupci hasičského sportu a policejní kynologie. Pořadatelé připravili i bohaté občerstvení, skákací hrad a příjemnou hudbu.

Cílem zástupců veslařského klubu je představit lidem jeden z nejstarších sportů. „Nejen fanoušci veslování, ale i mnozí odborníci považují tento sport za vynikající způsob, jak dostat tělo do formy," říká Švrček.

Mezi jeho výhody zmiňuje například fakt, že se při veslování zapojuje prakticky celé tělo, čímž ho víceméně rovnoměrně zatěžuje. „Dále se při něm aktivují nohy, ale také břicho a záda, což mohou využít především lidé se sedavým zaměstnáním. Tělo vykonává plynulý pohyb, není tedy vystaveno žádným nárazům. Při veslování váhu těla nenesou nohy, a tak je toto cvičení vhodné i pro lidi s nadváhou nebo seniory," říká Švrček.

Ten připomíná, že si každý může sám zvolit, jestli chce zabrat jen trochu, nebo zda tělo potrápí na hranici jeho možností. „Cvičení je energeticky náročné, a proto se doporučuje lidem, kteří chtějí zhubnout," dodal Švrček.