Mladé talentované hráčky odcházejí až na výjimky hrát jinam a interligový tým shání posily v jiných moravských a českých městech i na Slovensku. Radnici ale už došla trpělivost. „Zástupcům obou klubů jsme oficiálně sdělili přijaté usnesení zastupitelstva. V něm se konstatuje, že poskytování veřejných peněz z městského rozpočtu pro další grantová kola je vázané na uzavření dohody o spolupráci mezi oběma kluby," řekl místostarosta Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Potvrdil, že i na jednání radních se objevily odlišné názory. „Do konce června máme radě města oznámit termín, kdy budeme společně jednat. Souhlasíme s tím, aby se jednání zúčastnili i zástupci města, nevěřím, že bychom se jinak dokázali dohodnout. Vloni jsme už jednu smlouvu podepsali. Tehdy už měly hráčky, o které jsme měli zájem, podepsané hostování například v Kunovicích," sdělila členka výkonného výboru interligového HC Jarmila Kočí.

Ta se obává, že i když se letos oba veselské kluby na spolupráci dohodnou, bude zase pozdě a bývalé dorostenky už budou vázané smlouvami o hostování jinde. Radní proto zástupce klubů vyzvali, aby nesmiřitelní rivalové do konce června vše projednali ve svých oddílech a uzavřeli spolu smlouvu o spolupráci. „Věříme, že se ji do konce července podaří uzavřít tak, aby oba kluby mohly žádat ve čtvrtém kole o další granty na činnost. Město jim nabízí roli mediátora a může podepsat i třístrannou smlouvu," sdělil Kolář.

Skepse ale panuje na obou znesvářených stranách. „Do pátku pošleme návrh smlouvy o spolupráci místostarostovi Kolářovi a budeme čekat, až se někdo vyjádří," potvrdila členka výkonného výboru mládežnického HK Jitka Klimešová.