Paulík neměl ve známé vinařské obci na Břeclavsku konkurenci. Obhájce loňského prvenství na trati kraloval od začátku do konce, v cíli populárního závodu měl náskok devětaosmdesáti vteřin před druhým Jakubem Amrbosem. „Navíc to v cíli chvíli vypadalo na nový traťový rekord. Bohužel pořadatelé omylem trať zkrátili o pět set metrů," uvedl ředitel Moravsko-Slovenského běžeckého poháru 2016 Pavel Bíla.

Mnohem hůře než Paulík a spol. však dopadli veteráni nad sedmdesát let. „Ti měli běžet pouze pět kilometrů, ale nakonec taky všichni absolvovali celý závod," upozornil Bíla. „Chybělo označení a pořadatel na otočce, tak si to prostě nejstarší běžci prodloužili," přidal s úsměvem. „Všichni to však zvládli bez problémů. Burčák po závodě vyrovnal ztrátu energie," dodal Bíla.

Ten jinak pořadatele za práci chválil. „Závod byl organizačně perfektně zajištěný a i počasí po tom týdenním ochlazení bylo celkem přívětivé," pronesl Bíla.

Bronzového Luďka Durďáka vynesl na stupně vítězů slušný čas 32:53 minuty. „Jsem spokojený. Závodem v Bořeticích jsem překonal hranici dvou tisíc naběhaných kilometrů v letošním roce. Pro většinu vytrvalců je to sice málo, ale pro mě tak akorát," uvedl Durďák, který v říjnu plánuje ještě dva závody, pak si dá měsíční pauzu a od bez běhání si odpočine. Prostor dostane regenerace a rehabilitace. „Prostě budu odpočívat," plánuje Durďák.

Ten se již v prosinci začne připravovat na další sezonu. „Snad bude aspoň z poloviny tak úspěšná, jako ta letošní," přeje si Durďák.

Skvělý rok prožívá i Irena Pospíšilová. Drnovická běžkyně rovněž obhájila v Bořeticích loňské prvenství, druhé ženě v cili, Erice Farkašové, nadělila téměř dvě minuty. Třetí do cíle doběhla třetí Silvie Divišová.

Dětské kategorie v Bořeticích naposledy závodily na okruhu před kulturním domem. „Vše by se mělo v příštím roce přestěhovat do prostoru na fotbalovém stadionu," informoval Bíla.

Víkendový podnik ozdobila rekordní účast 262 běžců. I když měl bořetický závod silnou konkurenci v nedalekém Brně, kde se konal tradiční Běh okolo príglu, a hodně běžců odpočívalo po maratonu v Košicích, bylo rekordní pole 140 závodníků v hlavním závodě velkým překvapením.

„V sobotu si v Borském Mikuláši zaběháme na krásné písčité trati a pak nastane měsíční pauza na trénink a závěrečné zimní závody," dodal Bíla.