„Na podzim se nám podařilo Dubňany po třech letech konečně porazit. Mají nám co oplácet, ale nedáme jim nic zadarmo,“ uvedl prezident ratÍškovického klubu David Příkaský. „Na druhou stranu se na zápas nijak zvlášť nepřipravujeme,“ pokračuje dál.

Ani dubňanští se dle slov vedoucího Pavla Blahy na derby nijak zvlášť nechystají. „Na duel s Ratíškovicemi se těšíme, ale žádná speciální příprava se konat nebude. Tréninky probíhají jako vždy. Bereme to jako každé jiné utkání, i když má trochu jiný náboj,“ řekl vedoucí dubňanského „béčka“ Pavel Blaha. Obě mužstva budou v zápase spoléhat na výkony svých nejproduktivnějších hráčů.

„Doufáme, že se prosadí David Uhlík, jenž vládne našemu klubovému bodování. Ale je nejmladší z týmu, takže na něj nemůžeme navalit plnou zodpovědnost za výsledek. Je však pravda, že nám hodně pomáhá,“ vysvětluje ratíškovický šéf. Dubňany mohou těžit ze skutečnosti, že mají možnost zapůjčit si hráče z A týmu. „Asi tři kluci z „áčka“ nám přijdou na výpomoc.

Navíc se k nám připojí Proksa, jehož chce trenér A týmu vyzkoušet na postu středního útočnika, tak uvidíme. Na jejich výkon budeme samozřejmě hodně spoléhat. Zejména pak na góly Tomáše Korduly,“ přiblížil lodivod dubňanské rezervy. Oba týmy půjdou do zápasu s trochu jinými myšlenkami. Kromě toho, že chtějí derby vyhrát, musí ratíškovičtí Panteři kalkulovat i s případným neúspěchem.

Ten by je totiž nepříjemně přiblížil sestupové propasti. „Máme trochu problémy se záchranou, takže musíme bodovat v každém utkání,“ nastiňuje situaci klubu Příkaský. Naproti tomu Dubňany jsou již v klidu. „Naše aktuální pátá příčka by pravděpodobně už neměla být změněna, takže budeme hrát s čistou hlavou,“ dodal vedoucí Blaha.