Kyjov sice v derby s okresním rivalem ztratil bod, když duel ovládl až v samostatných stříleních, ale jeho kapitán Dobeš si jasně řekl o cenu fair play. „Udělal bych to znovu," tvrdí zkušený útočník, který ani předtím vůbec neváhal. „Míček se po závaru dostal až pod našeho brankáře. Viděl jsem, že je balonek asi dvacet centimetrů za brankovou čarou, tak jsem neváhal a hned šel za rozhodčím mu to říct," popsal okamžik Dobeš.

Podle něj to však měl sudí složité. „Rozhodčí ani většina hráčů to neviděli, takže branku neuznali," zastala se arbitrů opora Kyjova. Protesty hostujících hráčů utichly až s Dobešovými slovy. „Soupeř se divil víc než spoluhráči. Derby s Hodonínem totiž bylo podobně jako závěrečný duel s Brnem hodně vypjatý," dodal s úsměvem Dobeš. Domácí nakonec rivala přemohli v nájezdech 3:2.

Rodák z Hýsel je už druhým kandidátem na cenu fair play. Mezi favority patří také šardický fotbalista Petr Vacula. Ten v posledním zápase podzimní části třetí třídy skupiny A za bezbrankového stavu úmyslně kopl penaltu vedle branky. Důvodem byl mylně nařízený pokutový kop.