Družstvo k další jarní výhře dovedl Marián Šupík. Slovenský kouč ale ani přes další jednoznačný výsledek nebyl úplně spokojený s výkonem svých svěřenkyň. „Ve Velkém Meziříčí mi trochu chybělo větší nasazení při postavené obraně soupeřek,“ uvedl hostující trenér, který mužstvo vedl bez parťáka Reného Gärtnera, který si plnil klubové povinnosti v Kunovicích, kde v žákovské lize vede tamní naděje.

Slovácký celek se ale s absencí kouče vypořádal slušně. I když podzimní kanonáda 41:18 se v sobotu neopakovala, měl vedoucí prvoligový tým od začátku střetnutí herně navrch a na palubovce dominoval.

Velké Meziříčí se sice v 8. minutě dostalo do vedení 3:2, pak ale přišla hostující smršť, která přinesla Hodonínu klid a třígólový náskok. Favorit se začal výrazně prosazovat zejména ve druhé polovině úvodní části. Jihomoravanky několikrát podržela brankářka Nejezchlebová, která zneškodnila několik šancí a střel soupeřek, a ještě před půlí dokonce lapila Sokolu dvě sedmičky.

Hostující házenkářky byly v koncovce důslednější a do kabin šly s rozhodujícím osmibrankovým náskokem. „Začali jsme podle našich představ se super obranou. I když tam byly i chyby při přebírání pivota na brankovišti, měli jsme zápas pod kontrolou. V kabině jsme si řekli, že se vedení pokusíme ještě navýšit, aby si zahrály také hráčky z lavičky. Ovšem zase přišly naše hluché pasáže, po kterých jsme však díky zvýšené bojovnosti a nasazení dokázali skóre postupně navýšit,“ prohlásil Šupík.

Ten poslal do druhé půle do branky Mučkovou. Posila z Poruby ale po deseti minutách přenechala své místo mezi třemi tyčemi spoluhráčce Nejezchlebové. Domácí hráčky se nečekaně zvedly a po proměněné sedmičce ve 44. minutě prohrávaly pouze 21:23.

V té chvíli se probudili i fandové Sokola. Hodonín se ale rychle vzpamatoval a po smrtících brejcích houževnatému soupeři znovu odskočil. Střelecky zářily především Slovenky Kováčiková s Višňovskou, které se blýskly devíti přesnými zásahy. Za rozhodnutého stavu 31:22 dostaly šanci i talentované dorostenky Bydžovská, Kalinová a Nováková. I s nimi hostující tým bez větších problémů dokráčel za třináctou výhrou v této sezoně.

První liga má o Velikonocích volno. Hodonín se fanouškům představí až v neděli 23. dubna proti pražským Vršovicím.

1. liga žen v házené, 19. kolo:

TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Hodonín 27:36 (9:17)

Nejvíce branek: Závišková 11/1 – Kováčiková a Višňovská, 9, Tóthová 6/4, Budayová 5. Rozhodčí: Dolejší, Dvořák. Diváci: 75.

Sestava HK Hodonín: Nejezchlebová, Mučková – Tóthová 6/4, Kováčiková 9, Jadamíková, Jastrábová, Pospíšilová 1/1, Kalinová, Birkušová 4, Nováková 2, Višňovská 9, Bydžovská, Budayová 5.