Oba týmy se o body podělily v obou letošních vzájemných zápasech. Zatímco podzimní výsledek 25:25 byl velkým překvapením a pro panenky také ztrátou, tentokrát slovácký celek remízu bral. „Myslím, že v takovém složení, v jakém jsme do Bratislavy jely, se nemáme za co stydět. Ze zápasu jsme odcházely zničené a unavené, proto jsme rády, že máme aspoň bod," uvedla hostující spojka a autorka patnácti branek Mária Olšovská.

Veselský kouč Slavomír Varga měl v sobotu velké problémy se složením základní šestky, neboť oproti poslednímu domácímu utkání s Olomouci neměl k dispozici nemocnou Vinklárkovou ani zraněnou Kosinkovou. Mimo hru je navíc zkušená křídelnice Romanová, která má po artroskopii kolena, mladá pivotka Kožuchová zase v klubu nečekaně skončila.

Zcela fit navíc není mládežnická reprezentantka Šustková. Ta nastoupila i přes bolest nohy s velkým sebezapřením. „Bez těchto děvčat se nám hrálo velmi těžko," přiznala kanonýrka Olšovská.

Premiéru v nejvyšší ženské soutěži si tak v Bratislavě odbyly křídelnice Laura Kováčiková se spojkou Simonou Višňovskou. Slovenské opory druholigového Hodonína přišly do Veselí na hostování a interligovému týmu ve složité situaci vypomohly. „Za to jim moc děkujeme," řekla hostující spojka Jasmínka Vargová.

Stovka diváků viděla vyrovnané a napínavé utkání. Veselanky měly dobrý vstup a ve 3. minutě vedly 3:1. Panenky ale o náskok brzy přišly a ve zbytku prvního poločase se se soupeřem přetahovaly o vedení. Úvodní část skončila remízou 16:16.

Domácí družstvo táhla především zkušená Beňušková, za hosty střílela hlavně Olšovská, kterou doplňovala Vargová s Lukšíkovou.

Přetahovaná pokračovala i po změně stran. Vyrovnané střetnutí vygradovala v závěrečné pětiminutovce. Bratislava nejprve odskočila soupeři na rozdíl dvou branek a za stavu 32:30 byla blízko čtvrté letošní výhře.

Jihomoravanky to ale nezabalily a v hektickém závěru dvakrát udeřily. Nejprve snížila Lukšíková, alespoň bod Veselí zachránila v poslední minutě Vargová. „,I když jsme věděly, že to nebude lehké, což se taky potvrdilo na výsledku, tak jsme do Bratislavy jely pro výhru. Celý zápas se to tahalo z jedné strany na druhou, konečná remíza je asi spravedlivá," řekla jedna z hrdinek sobotního duelu Dagmar Lukšíková.

K důležitým hráčkám veselského výběru patřila i Vargová. „Hra byla vyrovnaná. Bohužel nám moc nefungovala obrana, ale v závěru, když jsme prohrávaly o dva góly, jsme to nevzdaly a vyrovnaly, což nám může v dalších zápasech pomoct," věří dcera hostujícího kouče.

Problémem ve hře slováckého celku byla i absence klasického pivota. „Děvčata, která se na tomto postu střídala, tam hrála vůbec poprvé," připomněla Vargová.

Podobně po zápase mluvila i Olšovská. „Je nás málo a chyběly nám naše opory, přesto nám to tam v útoku celkem padalo. Jinak zápas byl vyrovnaný, po celou dobu jsme buď o gól či dva vedly my, nebo soupeř," pronesla nejlepší hráčka utkání.

Veselanky jsou rády, že mají duel za sebou. Nyní se mohou začít připravovat na play out. Ještě předtím je ale doma čeká duel s pražskou Slavií. „Tento zápas pro nás nic neřeší, musíme se soustředit na záchranářské boje. Proto musíme doléčit zranění, zregenerovat, nabrat síly a připravit se pravděpodobně na Plzeň," uvedla Vargová.

„V podstatě nám už o nic nejde. Hlavně nech se dají dopořádku ostatní hráčky. Vždyť zdraví má každý jen jedno," dodala Olšovská.

ŠKP Bratislava – SHK Veselí nad Moravou 32:32 (16:16)

Nejvíce branek: Beňušková 8/2, Trunová 5, Martanovičová 5/3 – Olšovská 15/3, Vargová 6, Lukšíková 4, Šustková 4. Rozhodčí: Sivák, Oťapka. Sedmimetrové hody: 6/5 – 2/2. Vyloučení: 6:5. Diváci: 100.

Další výsledky 25. kola: Michalovce – Zlín 32:16 (15:8), Olomouc – Partizánske 24:19 (14:8), Slavia Praha – Most 29:22 (11:13), Šaľa – Písek 39:25 (18:12).