Nový veselský kormidelník Slavomír Varga, který na střídačce mladého týmu nahradil Radima Pernického, si tak připsal první porážku. „Byl to divácky zajímavý zápas, určitě neprohrál horší tým. Že jsme ale byli lepší, to se také říct nedá. Prostě rozhodla lepší koncovka domácích hráček, které dávaly branky hlavně v početních výhodách, kde dominovala jejich křídla," uvedl dvaapadesátiletý kouč, který svěřenkyně po těsné porážce nezatracoval. „Mohu říct, že naše družstvo má potenciál zlepšovat se," tvrdí Varga.

Jeho slova panenky potvrzovaly především v prvním poločase. Jihomoravanky začaly na Slovensku skvěle. Úvodních sedm minut dokonce vedly, ale o náskok postupem času přišly a do kabin šly s jednogólovým mankem. „Vstup do utkání jsme měly slušný. Dobře jsme bránily a z defenzivy jsme chodily do druhé vlny, která nám přinášela branky. Jenom škoda, že jsme nedokázaly pokrýt domácí spojku Geričovou. Ta nám dělala velké problémy a dala nám dost gólů," řekl veselská pivotka Nikola Vinklárková.

Partizánské, jehož dres navlékla i bývalá veselská hráčka Petra Štetáková, vyrovnaný duel rozhodlo na začátku druhého poločasu, kdy soupeři z jihu Moravy čtyřmi brankami v řadě odskočilo a náskok už uhájilo až do konce.

Osm minut před koncem se sice Veselanky přiblížily protivníkovi na rozdíl dvou gólů, ale Slávia už si vedení nenechala vzít. „Bohužel jsme zaspaly začátek druhého poločasu, kdy jsme se těžko prosazovaly a na gól čekaly snad deset minut," posteskla si Vinklárková.

Čtyřiadvacetiletá házenkářka však ocenila přístup a snahu mladého týmu. „Pozitivní je, že když jsme prohrávaly o pět gólů, tak jsme to nevzdaly a naplno hrály až do konce utkání," řekla hráčka s oblíbeným číslem třináct na zádech.

Podle Vinklárkové si panenky zasloužily alespoň bod. „Pro diváky to určitě bylo pohledné a zajímavé utkání. Jenom škoda tolika vyloučení," pronesla.

Podobně po zápase mluvila i Petra Varjassiová. „Porážka nás hodně mrzí, neboť soupeř byl hratelný. Bohužel jsme prohrály kvůli zbytečným vyloučením a ztrátám míčů," uvedla hostující spojka.

Slováckému celku ke zvratu nepomohly ani přesné zásahy slovenské kanonýrky Márii Olšovské, která zaznamenala sedm branek. „Diváci viděli pohlednou házenou, rozhodně se nemáme za co stydět. Škoda, že jsme měly šest vyloučených hráček, což je opravdu hodně. Navíc jsme neproměnily tutovky," prohlásila Olšovská.

Ta litovala i nepovedeného vstupu do druhé půle. „Nebyly jsme dostatečně koncentrované a nedokázaly dát gól. Naopak Partizánské si vytvořilo náskok, který už jsme nedokázaly dotáhnout," uvedla slovenská střelkyně.

Panenky se snažily, favorita trápily, ale na výhru to tentokrát nestačilo. „Až do posledních sekund jsme hrály naplno," řekla Olšovská.

Porážka o tři branky hostující hráčky mrzela. „Podaly jsme bojovný výkon a ukázaly kvalitu. Partizánské má v kádru zkušené hráčky a my jsme ho s mladým týmem dokázaly potrápit. Víme, že se nemusíme nikoho bát a v interlize se můžeme měřit i s těmi nejlepšími celky," pravila Olšovská.

Házenkářky Veselí nad Moravou se nyní mohou v klidu připravovat na závěr sezony, neboť

nejvyšší česko-slovenská soutěž WHIL má třítýdenní reprezentační přestávku, kterou vyplní i kvalifikační turnaj juniorek o postup na mistrovství světa do dvaceti let v Rusku.

Akce se koná v Hodoníně. Ve výběru trenéra Tomáše Hlavatého je i veselská spojka Jana Šustková.

Interliga pokračuje až v sobotu 26. března, kdy panenky vyzvou v důležitém moravském derby Zlín.

Interliga žen, 21. kolo

HK Slavia Partizánske – SHK Veselí nad Moravou 26:23 (16:15)

Nejvíce branek: Geričová 6/1, Michnová a Blažeková 4 – Olšovská 7, Šustková 5/2, Vinklárková 4/1

Rozhodčí: Haščík, Sivák

Sedmimetrové hody: 4/3 – 5/5

Vyloučení: 3:4

Diváci: 250

Partizánske: Súlovská, Škvareninová – Bettáková, Blažeková 4, Bohunská, Geričová 6/1, Hollá 1, Karásková 3, Korcová, Michnová 4/2, Savičová 1, Szökeová 3, Šimáková, Španihelová 3, Štetáková 1.

Veselí n. M.: Lekešová, Nejezchlebová, Sedláčková – Kosinková, Kožuchová, Lukšíková 2, Olšovská 7, Romanová, Soldánová, Šustková 5/2, Vargová 4/2, Varjassiová 1, Vinklárková 4/1.