„I v příští sezoně budeme hrát nejvyšší soutěž,“ potvrdil sekretář SHK Veselí nad Moravou Vlastimil Procházka.

Známý funkcionář už oznámil, že tým dál povede slovenský trenér Ľuboš Hudák. I kádr by měl zůstat téměř pohromadě. Ve Veselí skončila pouze slovenská kanonýrka Jasmínka Vargová, která zamířila do Šaľy, a křídelnice Klára Kosinková.

Vedení klubu však shání posily, družstvo chce doplnit hlavně o mladé a perspektivní hráčky.

Podle zatím neoficiálních zpráv by interliga konečně měla mít sudý počet účastníků, a to přesně podle regulí osm českých a šest slovenských týmů. Českou sedmičku, která už letos mezinárodní soutěž WHIL hrála, doplní nováček z Hodonína.
Nesestoupí ani nejhorší celek loňského ročníku, ŠKP Bratislava. Partizánske totiž dává letos přednost pouze účasti v první slovenské lize.

Staronovým účastníkem WHIL budou Bánovce nad Bebravou, které se do mezinárodní soutěže vracejí po šesti letech. „Je to už definitivní. Partizánske se přihlásilo do první ligy žen a Bánovce zase do WHIL," informuje ředitel soutěží Slovenského svazu házené Peter Brunovský.

Hráčky týmu HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou triumfovaly v první ženské lize a stejně jako Hodonín využily právo startu ve společné česko-slovenské soutěži žen v ročníku 2017/2018. Bánovce naposledy účinkovaly v interlize před šesti lety, kdy jako nováček získaly cenný bronz. V následujícím ročníku už ale v soutěži neúčinkovaly, i když se do ní původně přihlásily. Nesplnily však podmínky a následně oznámily, že se startu v interlize zříkají.

Hráčky HK Slávia Partizánske letos neúspěšněbojovaly v národním play-off o bronz, sérii s Prešovem prohrály 0:2 na zápasy a obsadili konečné čtvrté místo. Příští rok budou v interlize chybět.