Nadšené publikum aplaudovalo hodonínským házenkářkám ve stoje. Takový výkon ani výsledek nikdo nečekal. Prvoligový lídr nedal Plzni žádnou šanci, Západočešky rozcupoval rozdílem dvou tříd a zaslouženě slavil další vítězství. „Po šesti venkovních zápasech v řadě jsme konečně hráli zase doma. Od začátku do konce jsme jasně dominovali, diváci se náramně bavili. Chtěli jsme vycházet z naší obranné hry a chodit rychlých protiútoků, což se nám dařilo. Téměř každá hráčka si dala branku,“ těší domácího kouče Reného Gärtnera.

Jeho svěřenkyně si první letošní domácí duel náramně užívaly. Velké starosti jim nedělal ani čtvrtý tým tabulky, který ještě loni hrál společnou česko-slovenskou soutěž WHIL.

Hodonín sobotní duel rozhodl hned v úvodní čtvrthodině. Na začátku střetnutí řádila Laura Kováčiková. Slovenská křídelnice dala tři branky po sobě a domácí tým rychle vedl 3:0.

S chutí hrající Jihomoravanky náskok už pouze navyšovaly. Ve 14. minutě vedl favorit o deset branek, do kabin šel již s dvanáctigólovým náskokem.

Zatímco hráčky Plzně marně vzdorovaly rozjetému soupeři, domácí trenéři už v první půli poslali na palubovku šikovné dorostenky Bydžovskou s Novákovou. Střelecky zářily hlavně slovenské kanonýrky Birkušová s Kováčikovou, ke kterým se přidala také veteránka Tóthová.

V brance se prostřídaly Nejezchlebová s Hanou Mučkovou. Osmnáctiletá gólmanka přišla do Hodonína na hostování z Poruby. Členka juniorského reprezentačního výběru ve zbytku sezony nahradí Ivetu Blažkovou, která odjela na studium do zahraničí. Domácím o víkendu scházela také Višňovská. Tu ale dokázaly spoluhráčky nahradit.

Lídr první ligy nakonec zvítězil jasně 42:19 a upevnil si pozici v čele tabulky. „Věřím, že se holky po takovém výsledku neuspokojí a dál budou na sobě pracovat,“ říká Gärtner.

Jeho tým čeká do konce sezony čtyři zápasy. O postupu do interligy se ale trenér s hráčkami nebaví. „Všechno je to věcí vedení. My chceme vyhrát vždy nejbližší utkání,“ tvrdí hodonínský kouč.

Slovácký celek nyní čeká náročný duel ve Velkém Meziříčí. „Je to jeden z klíčových zápasů,“ ví Gärtner.

1. liga v házené žen - 19. kolo:

HK Hodonín – HC Plzeň 42:19 (23:11)

Nejvíce branek: Birkušová 13, Kováčiková 10, Tóthová 5/3 - Jasanská 6/1, Krlišová 4. Rozhodčí: Baader, Novotný ml. Diváci: 60.

Hodonín: Nejezchlebová, Mučková - Tóthová 5/3, Kováčiková 10, Vlková 1, Jadamíková 1/1, Jastrábová 2, Pospíšilová 2, Kalinová 4, Birkušová 13, Nováková 2, Furyová 1, Bydžovská 1, Budayová. Trenéři: Gärtner, Šupík.