Slovácký celek vybojoval mistrovský titul počtvrté za sebou. V historii klubu jich získal už jedenáct.

Letošní úspěch si vychutnávala především Lenka Harabazová. Jednatřicetiletá hráčka nebyla klíčovou postavou mistrovského týmu, přesto si po posledním zápase finálové série i celé sezony vychutnávala zasloužený potlesk publika.

Havířovská rodačka v Hodoníně po čtyřech letech končí. Na jihu Moravy vyhrála skoro všechno, nyní své místo v kádru přenechává parťačce Kateřině Pěnkavové, která se k milovanému sportu vrací po mateřské dovolené. „Odcházím do Německa, takže tohle je nejspíš můj úplně poslední mistrovský titul v kariéře. Ale byla to nádherná jízda,“ usmívala se Harabaszová.

Mladá cyklistika Tereza Korvasová v letošní sezoně hájí barvy pražské Dukly. Má za sebou závody Českého poháru i etapový mezinárodní podnik Gracia Orlová.
Cyklistka Korvasová sní o mistrovství Evropy do třiadvaceti let v Norsku

Nejzkušenější hráčka domácího týmu Renáta Štrbíková odchod kamarádky obrečela. „Je mi to moc líto. Na druhé straně z titulu mám obrovskou radost,“ uvedla hodonínská opora.

Byla to právě loučící se Harabaszová, která nasměrovala favorita za další trofejí. Hodonínská hráčka se však proti Ertlové pořádně nadřela. „Stačilo málo a Simona první zápas vyhrála. To by pak bylo ještě zajímavější,“ připomíná opora Moravského Krumlova Dana Čechová.

Harabaszová v rozhodující páté sadě prohrávala 1:6 a 3:8, ale skvělým finišem skóre srovnala a nakonec získala důležitý bod.

Už předtím se u vedlejšího stolu radovala Natalia Partyková. Polská reprezentantka nedala Kristýně Mikulcové šanci a před vlastním publikem vrátila soupeřce porážku z minulého utkání v Moravském Krumlově.

Ve složité situaci pak byla Dana Čechová. Účastnice dvou olympijských her, která v Hodoníně s ping pongem začínala, paradoxně ve finále ještě nebodovala a za stavu 0:2 ji čekala domácí hvězda Štrbíková. Zkušená česká reprezentantka se však na duel skvěle připravila a zápas plný těžkých výměn vyhrála. „Dana zahrála tentokrát super, ale my jsme byly na to připravené,“ zůstala klidná Štrbíková. „Poslední krok je vždycky hodně těžký. Tušily jsme, že se soupeřky pokusí ještě zabojovat,“ přidala.

Čechová zápas po krátké přestávce zdramatizovala, když porazila Harabaszovou 3:2 na sety. V dalších duelech však měly navrch domácí hráčky. Partyková si snadno poradila s Ertlovou, výsledkem 3:0 skončil i souboj Štrbíkové s Mikulcovou.

Vřesovičtí turisté mají důvod k oslavě. Šestnáctý ročník oblíbené akce Putování Moravským Slováckem přilákal do obce na Kyjovsku 502 turistů z dvaaosmdesáti obcí a měst.
Ve Vřesovicích padl účastnický rekord. Chřiby se prošlo 502 turistů

Oslavy a bujaré veselí odstartovala právě Štrbíková, která zdolala Ertlovou. Hodonín o vytoužený jedenáctý titul nepřipravila ani bývalá hráčka Čechová, která zdolala také Partykovou. „Mám samozřejmě radost z toho, že se mi alespoň ve třetím utkání podařilo vyhrát všechny zápasy. Bylo to hodně špatné, když jsem hned v úvodu finále prohrála s Lenkou Harabaszovou. To ovlivnilo náš výkon v obou úvodních duelech. Těší mě, že jsme divákům ukázaly, že hrát umíme. Hodonín si ale titul zasloužil,“ uznala Čechová.

Zatímco stolní tenistky Moravského Krumlova přihlížely korunovaci extraligového mistra, domácí hráčky křepčily s pohárem i hlučnými příznivci. „Mám dva polské tituly s Tarnobrzegem, ale tohle je něco jiného. Atmosféra, skvělí fanoušci, tohle všechno se mi moc líbilo. Mám obrovskou radost z toho, že jsme vyhrály. A pokud příští rok zahrajeme lépe v evropských pohárech, bude to moje nejkrásnější angažmá v kariéře,“ líčila nadšená polská reprezentantka Natalia Partyková.

Paralympijská vítězka si společně s týmem vychutnávala nejen šampaňské, ale také vítězné doutníky. Vedení klubu navíc staronovým šampionkám připravilo překvapení v podobě ohňostroje. „Slavit budeme až do rána, to my umíme,“ smála se Harabaszová. Navíc je důvod. Hodonín je opět po roce mistrovský.

Finále play-off extraligy žen 2016/2017

3. zápas: SKST Mart Hodonín – TT Moravský Krumlov 5:3

konečný stav série: 3:0.
Výsledky: Lenka Harabaszová – Simona Ertlová 3:2 (-8,13,7,-5,8), Natalia Partyková – Kristýna Mikulcová 3:1 (5,-8,7,6), Renáta Štrbíková – Dana Čechová 2:3 (-8,-3,7,7,-6), Natalia Partyková – Simona Ertlová 3:0 (6,4,9), Lenka Harabaszová – Dana Čechová 2:3 (9,-4,4,5,-5), Renáta Štrbíková – Kristýna Mikulcová 3:0 (5,3,6), Natalia Partyková – Dana Čechová 2:3 (6,-10,-9,5,-5), Renáta Štrbíková – Simona Ertlová 3:1 (9,-9,5,13).