„David po celou sezonu podává vynikající výkony, kterými si řekl o zařazení do širšího reprezentačního výběru, což si určitě za svoji píli v tréninku určitě zaslouží," pronesl hodonínský trenér Antonín Slezák.

Další domácí závodníci v silné konkurenci neuspěli. Patrik Sasínek nepostoupil v závodě na osm set metrů z kvalifikace, Filip Dvořák byl v běhu na čtyři sta metrů jedenáctý. Adriana Slaníková se představila na dvou tratích. V sobotním závodě na pět kilometrů byla jedenáctá, o den později doběhla na tříkilometrové trati s překážkami patnáctá. „Vzhledem k tomu, že jsem skončila poslední, byl můj výkon nic moc," řekla v cíli Adriana Slaníková, která se představila na svém posledním mistrovství této věkové kategorie. „Chtěla jsem si to zkusit, ale ve vedru to bylo složité. S tropickým počasím jsem bojovala víc než se soupeřkami. Navíc nemám naběháno takové tempo s překážkami, takže v kombinaci s vedrem pro mě byla vražedná kombinace," prohlásila bývalá krasobruslařka z Uherského Hradiště.

V Hodoníně se chtěla ukázat i Tereza Korvasová. Rodačka ze Vnorov na stadionu U Červených domků prožila většinu kariéry, návrat na zrekonstruovaný ovál si ale neužila. I když v závodě na pět kilometrů dlouho vedla, nakonec skončila až čtvrtá. „Jsem samozřejmě zklamaná, protože jsem chtěla získat medaili. Bohužel jsem přepálila tempo a v závěru mně došly síly, čehož soupeřky využily a předběhly mě," řekla členka týmu USK Praha.

I Tereza Korvasová ovšem svým výkonem přispěla k povedenému mistrovství. „Velké poděkování zaslouží celý kolektiv devadesáti lidí, kteří na šampionátu pracovali," pronesl Slezák. Ten vyzdvihl především práci hlavní skupiny, která fungovala pod vedením otce a syna Lípových. „Ti mistrovství připravili na mimořádně dobré úrovni," pochválil kolegy Slezák. Známý trenér ovšem nezapomněl ani na další partnery. „I díky městu Hodonín, sponzorům a dalším lidem a organizacím, které nás podporovaly, byl tento šampionát hodnocen velmi kladně. Hodonín jako město opět uspělo a ukázalo, že umí udělat dobrou akci," dodal Slezák.