Závodníci Hodonína ve sprintech zářili. „Jelikož se oficiální závody ve sprintu jezdí na pět set metrů, je možné vše stihnout za jeden den. Ráno rozjížďky a po obědě finále. Jeden závod trvá méně než dvě minuty," uvedla zástupkyně hodonínského klubu Renata Viktorová.

V Račicích se závodilo od nejmladších začátečníků až po dospělé. V kategorii mladších jedenáctiletých žákyň získala medaili Hýbnerová, mezi mladšími žáky-začátečníky se radoval Radim Slabý, ve dvojskifu mladších žáků uspěli Hammed se Štarhou.

Ve dvojskifu starších žáků se dařilo Hačundovi s Bolebruchem, dvojskifu starších žákyň ve složení Vilímková a Bělochová. Na medaili dosáhla i čtyřka párová s kormidelnicí starších žáků, která jela ve složení Blahutka, Hvorecký, Hačunda a uherskohradišťský Řimák s kormidelnicí Jordánovou.

Mezi třemi nejlepšími byli ve skifu dorostenců Michal Slabý, ve dvojskifu dorostenkyň B Pavlíková s Homzovou, dvojskif a dvojka dorostenců Slabý a Mlýnek. V kategorii dvojskifu žen se ve společenství s Příhodovou z Pardubic radovala Veronika Brázdová.

„Příští týden čeká na veslaře, kteří budou usilovat o zařazení do Sportovního centra mládeže, náročná šestikilometrová trať v Uherském Hradišti. Tím definitivně bude ukončeno klání na vodě," pronesla Viktorová.

Hodonínští veslaři se po krátkém volnu a odpočinku znovu vrhnou do tréninků a do přípravy na blížící se závody. „Po kratičké pauze se bude závodit na veslařských trenažérech," říká Viktorová.

Ta si stejně jako celé vedení veslařského klubu dosažených výsledků i celoroční práce veslařů nesmírně váží. „ Tímto bychom chtěli poděkovat nejen výše jmenovaným veslařům, ale všem, kteří reprezentovali, trénují a budou trénovat ve VK Hodonín," prohlásila Viktorová, která pozvala příznivce hodonínského veslování na tradiční ukončení sezony. Oblíbené žaby, jak se akce neoficiálně jmenuje, se uskuteční v sobotu osmnáctého října odpoledne v areálu VK Hodonín.