Mládežnický reprezentant Matěj Fraňo pravidelně nastupuje za Sudoměřice v hokejbalové extralize, v kádru Jihomoravanů je i další kyjovský forvard Aleš Kmenta. V nejvyšší mužské soutěži nedávno debutoval i brankář David Kučera. I bez nich to však Kyjovu náramně jde. „Nechtěl jsem do mužstva tahat žádné posily. Chceme sázet na odchovance a dávat prostor mladým klukům. Třeba v sobotu proti Brnu bylo v sestavě šest mladších dorostenců," upozorňuje hrající kouč áčka a trenér kyjovské mládeže Pavel Šedík.

Slovácký celek je po podzimu v čele Moravské hokejbalové ligy. Radost borcům z královského města nekazí ani fakt, že má odehráno víc zápasů než Hodonín nebo béčko Jihlavy. „V soutěži je kromě nás pět kvalitních týmů, zbylých pět je horších, ale každý druhý zápas je těžký. Soutěž má úroveň," říká Šedík.

Ten by mladé mužstvo jednou rád viděl v národní lize. „Máme o ni zájem," přiznává jeden z lídrů HBK Kyjov.

Vedení klubu mělo o vyšší soutěž usilovalo už před letošní sezonou, ale funkcionářům se nepodařilo sehnat licenci. „Měli jsme různé tipy, nakonec soutěž prodalo béčko Mostu. Předběhli nás ale brněnští Buldoci," posteskl si Šedík. O druhou nejvyšší třídu se tak musí kyjovští hokejbalisté poprat na hřišti.

Zatím co ale ostatní týmy mají problém dát dohromady jediné mládežnické družstvo, v Kyjově se pyšní čtyřmi týmy. „Když nepočítám muže a ženy, tak kromě minipřípravky máme také přípravku, mladší žáky a mladší dorost," hlásí Šedík.

„A pokud se to povede, chceme mít příští rok všechny mládežnické kategorie, včetně starších žáků a staršího dorostu," dodává hokejbalový nadšenec.