Druhé místo v tříčlenné kvalifikační skupině o postup do basketbalové extraligy dorostenek vybojovaly o víkendu hráčky Jiskry Kyjov. Kvalifikace, hraná v Sokolově, se stala jasnou záležitostí domácích basketbalistek, které se tak mohou radovat z postupu do nejvyšší soutěže.

„K prvnímu zápasu nastoupila naše děvčata proti Karlovým Varům. Utkání se neslo ve znamení „nahoru dolů“. Tak špatný herní projev, který jsme předvedli, byl na tak důležitou akci velmi slabý,“ uvedl manažer týmu Zdeněk Frolec.

Přesto se kyjovským hráčkám podařilo důležitý duel vyhrát 54:49. „Při večerním pohovoru s týmem jsme upozorňovali na to, že pokud zopakujeme stejný výkon, tak nemáme proti Sokolovu sebemenší šanci,“ pokračuje Frolec.

Mladé hráčky si slova trenérů a vedení nejspíš vzaly k srdci. „Bylo vidět, že mají chuť porvat se o co nejlepší výsledek,“ nastínil situaci před klíčovým střetnutím vedoucí týmu. Od začátku zápasu bylo poznat, že Sokolov bude pro Kyjovanky mnohem těžším soupeřem, než Karlovy Vary.

„Holky bojovaly a hrály na hranici svých možností. Přesto to na vynikajícího soupeře nestačilo,“ řekl Frolec. Jiskra podlehla sokolovským hráčkám 50:73. „Nemáme se za co stydět. Postoupil lepší tým a nám nezbývá, než mu sportovně popřát hodně štěstí v extralize. Jsme bohatší o zkušenosti z bojů o nejvyšší soutěž a doufáme, že v příští sezoně tyto zkušenosti zúročíme,“ přeje si Zdeněk Frolec.

„Chci poděkovat všem hráčkám za výdrž, protože letošní ročník byl opravdu náročný a dlouhý,“ dodal Frolec.