Kákona, který se specializuje spíše na delší tratě, zvládl osmistovku za 2:02,87 minuty. „S časem i umístěním jsem spokojený. Na úvod halové sezony to bylo dobré. Pořád však mám co zlepšovat," říká David Kákona.

Jen pouhou vteřinu za klubovým kolegou a kamarádem doběhl do cíle Martin Rebenda. Další člen úspěšné party hodonínských štrekařů, který se ještě minulý týden léčil z chřipky, obsadil časem 2:03,85 minuty neoblíbenou čtvrtou příčku. Devátý byl Jan Karafiát, celkově dvanáctý doběhl Oldřich Maláník. „V běhu na osm set metrů jsme měli největší zastoupení. Kluci ze skupiny štrekaři běželi na úvod halové sezony nejkratší trať z běhů na střední vzdálenosti a díky tomu si otestovali své rychlostní schopnosti," uvedl člen hodonínského atletického klubu Robert Džuba.

Slušný výkon v bratislavské sportovní hale Elán předvedla také výškařka Zuzana Dymáčková. Šikovná závodnice výkonem 153 centimetrů opanovala soutěž dorostenek.

Druhou medaili bývalá krasobruslařka přidala v běhu na osm set metrů, když skvělým časem 2:41,11 minuty doběhla mezi dorostenkami na druhém místě.

Ve výšce starších žaček se představila Martina Ondráková, která zdolala laťku ve výšce 125 centimetrů.

Hodonínský atletický klub měl na Slovensku zastoupení také v nejkratších sprintech. Kateřina Maňásková časem 8,61 sekundy vyhrála čtvrtý rozběh na šedesát metrů a celkově skončila mezi všemi žačkami na solidním čtvrté pozici. Maňásková ovládla i svůj rozběh na sto padesát metrů. V celkovém hodnocení pak brala pátou příčku.

Ve stejném závodě se představila také Emma Jančálek, Hodonínská běžkyně ovšem doplatila na nepříjemný pád těsně před cílem a časem 24,72 sekundy skončila ve svém rozběhu na třetím místě. Celkově obsadila třiatřicátou příčku.

Mnohem lépe se mladé závodnici vedlo na dvojnásobné trati, kde hodonínské bojovnici časem 46,62 vteřiny patřilo celkové čtvrté místo.

V kategorii starších žáků se v běhu na šedesát metrů představil Šimon Orviský, který zvládl krátký sprint za 8,33 sekundy a skončil jedenáctý. Poté si Orviský ještě odskočil do sektoru pro vrh koulí, kde bral čtvrté místo za výkon 10,47 metru.

Další člen slováckého oddílu, Filip Dvořák, tentokrát testoval svoji formu v pražských halách. Hodonínský závodník nejprve na Strahově absolvoval trať dlouhou tři sta metrů za 36,80 sekundy a na druhý den v pražské Stromovce zaběhl šedesátku za 7,28 vteřiny.