V Ostravě zazářila především Michaela Knotková. Vnorovská rodačka fantastickým způsobem ovládla závod dorostenek na osm set metrů, když do cíle doběhla ve skvělém čase 2:20,87 minuty. „Míša svým výkonem naznačila, že pokud se jí už konečně budou vyhýbat zranění, můžeme od ní očekávat opravdu výborné výkony,“ chválí šikovnou běžkyně zástupce AK Hodonín Robert Džuba.

Moravským mistrem se o víkendu stal také David Kákona. Mladý vytrvalec si podmanil běh na patnáct set metrů mužů. Svěřenec trenéra Antonína Slezáka i v sobotu potvrdil současnou výbornou formu a časem 4:03,16 minuty si vylepšil své osobní maximum.

Na stejné trati jako Kákona se radoval také Jakub Škojec. Mikulčický rodák vyhrál závod dorostenců na patnáct set metrů vylepšeným osobním rekordem 4:17,29 minuty.

Medaili na vítkovickém stadionu získal také sprinter Filip Dvořák, který se v běhu na sto metrů mužů blýskl časem 11,17, který mu stačil na třetí místo. Hodonínská naděje pak ještě brala stříbro na čtyřstovce.

Ve výškařském sektoru se představila Lucie Krtičková, která v soutěži žen brala výkonem 153 centimetrů stříbro. „Lucka vynechala výšku 157 centimetrů a byla obrovská smůla, že při pokusech na výšce 160 centimetrů se z nebe spustily obrovské proudy deště, které ji již nedovolily tuto výšku zdolat,“ uvedl Džuba.

Další stříbro přivezl z chladné Ostravy junior Daniel Šír, který poslal oštěp do vzdálenosti 49,23 metru a vytvořil si nový osobní rekord. Šír si ve vítkovické aréně stačil odskočit i do sektoru pro disk, kde již ale nebyl tak úspěšný a hodem 32,07 metru obsadil mezi juniory šesté místo.

Početné zastoupení měl hodonínský klub v běhu na patnáct set metrů. „Všechny mužské složky byly sloučeny pouze do jednoho běhu a naši mílaři byli opravdu vidět,“ těší Džuba. Patrik Sasínek nastoupil hned od startu do čela závodu a celé početné startovní pole třiadvaceti běžců tahal až do kilometru, kde jej vystřídal David Kákona.

Jen s mírným odstupem běžel Martin Rebenda a Jakub Škojec. Rychle rozběhl závod i Oldřich Maláník, kterému však v závěru došly síly. Závod mužů vyhrál David Kákona, který porazil druhého Patrika Sasínka o dvě vteřiny. V juniorech skončil třetí Martin Rebenda, Oldřich Maláník byl pátý a Honza Karafiát sedmý.

Bronzovou medaili si domů ještě přivezla vrhačka Natálie Zelinková, která kladivo poslal do vzdálenosti 39,26 metru. Mezi dorostenkami si vytvořila nový osobní rekord Kateřina Kubová, která výkonem 34,03 metrů skončila šestá. V juniorech si vylepšil své maximum Jan David.
Nové osobní rekordy předvedl v hodu kladivem i diskem také dorostenec Jakub Zelinka. „Škoda, že to v obou případech stačilo pouze na páté místo,“ posteskl si Džuba.

Slovácký oddíl v běhu juniorek na čtyři sta metrů reprezentovala Kateřina Mikulecká, na osmistovce dorostenců doběhl čtvrtý Jakub Drápal.
Sobotní moravský šampionát poznamenalo nevlídné počasí, které atletům vůbec nepřálo. „Při závodech několikrát sprchlo a teplota se pohybovala mezi třinácti a čtrnácti stupni, což nebylo zdaleka ideální. Přesto si řada našich borců vytvořila nové osobní rekordy a dokonce to desetkrát cinklo,“ dodal Džuba.