Panteři bronz brali. „Výkony i výsledky hodnotíme pozitivně, třetí místo je dobré. I když jsme v tabulce chvíli byli i výš, ke konci sezony jsme zbytečně ztratili několik bodů. Soutěž ale měla slušnou úroveň, pro nás je naprosto ideální,“ říká hrající předseda FBK Panthers Ratíškovice David Příkaský.

Na návrat do regionální ligy slovácký celek nemyslí. „Na vyšší soutěž nemáme kádr,“ připomíná zkušený útočník. V Ratíškovicích i nadále spoléhají na domácí kluky a hráče ze sousedních Dubňan. Dobrá parta stojí i za letošní úspěšnou sezonou florbalistů z Hodonínska.

Panteři povedený ročník zakončili v Rousínově, kde ale odehráli pouze jedno utkání. Duel s posledním Hattrickem Brno vyhrály Ratíškovice 5:0 kontumačně. „Soupeř nám už dopředu avizoval, že se nedostaví, takže jsme to ani nijak neřešili,“ uvedl Příkaský.

Ten se svými parťáky završil sezonu proti týmu Skurut Hai Brno. Souboj tabulkových sousedů přinesl osm branek a spoustu šancí. „Začátek zápasu nám vůbec nevyšel. Začali jsme velmi špatně a brzy prohrávali. Směrem dopředu nám to nešlo, v koncovce jsme se trápili,“ přiznává David Příkaský.

Panteři, kterým v Rousínově scházeli obránci Opluštil a Jakeš, se probrali až za nepříznivého stavu 0:4. Celek z Hodonínska v závěrečné části zabral a zápas brankami Uhlíka a Blahy alespoň na chvíli zdramatizoval. „Ve třetí třetině jsme se zlepšili. Soupeře jsme zatlačili a dostávali jsme se i do šancí. Střelecky se nám však nedařilo,“ uvedl Příkaský.

Florbalisté Ratíškovic se v závěru odhodlali ke hře bez brankáře, ale při power play inkasovali pátý gól. V závěru se Brňané trefili ještě jednou a bylo hotovo. „Je to škoda. Měli jsme na to, abychom uhráli lepší výsledek,“ ví Příkaský.

Panteři si nyní od děravého míčku a plastových hokejek odpočinou. Příprava na další sezonu začne až v létě. Zatímco hráči Ratíškovic mají volno, florbalisty Bzence čeká v Jihomoravském přeboru závěrečné dva duely, ve kterých X-Team může vylepšit současnou sedmou pozici.

Poslední turnaj mají před sebou také Dubňany. Hráči týmu F.A.T.R letos nastupují v Jihomoravské soutěži. Zatím jsou čtvrtí. 

Jihomoravská liga

FBK Panthers Ratíškovice - VSK VUT Skurut Hai Brno 2:6 (0:2, 0:2, 2:2)

Branky Ratíškovic: Uhlík, Blaha

Ratíškovice: Grufík – Gajdík, Zlámal, Vácha, Lekeš – D. Příkaský, Uhlík, Křižka – V. Příkaský, Zemský, Blaha

FBK Panthers Ratíškovice - FBŠ Hattrick Brno U21 5:0 kontumačně