Už přípravné zápasy naznačily, že by slovenská juniorská reprezentantka mohla být velmi platnou posilou. Ve Stockerau zaznamenala Gajdošíková, kterou zdobí ideální házenkářská postava, dobrý pohyb a tvrdá střela, sedm branek. Lepší z hostujícího týmu nikdo nebyl.

I přes další vítězství ale nebyla sympatická slovenská hráčka s výkonem Veselí spokojená. „Bylo to hrozné utkání. Nevím proč, ale soupeři jsme se přizpůsobili," uvedla po skončení úterního duelu Tatiana Gajdošíková.

Rodačka z Hliníku nad Váhom si během rozhovoru ledovala bolavý prst. „Vyskočil mi při jedné přihrávce," řekla.

Mladá házenkářka hodnotí letošní letní přípravu pozitivně. I když si Gajdošíková musela po příchodu na Slovácko zvyknout na trenéra Hudáka i nové spoluhráčky, do mladého kolektivu rychle zapadla a teď je jeho plnohodnotnou součástí. „Parta je tady dobrá. Možná je to tím, že v týmu jsou samé mladé holky," sdělila levá spojka, která z mládežnických reprezentací znala pouze Janu Šustkovou a Kateřinu Slovákovou. „S dalšími děvčaty jsem se už stačila poznat," usmála se Gajdošíková.

Talentovaná dorostenka nemá problémy v kabině ani na palubovce. Starším spoluhráčkám stíhá a některé i herně převyšuje. „Letní příprava se mi opravdu líbila. Na některých trénincích jsme sice hodně běhaly, ale dalo se to zvládnout. Oproti dorostenkám se všechno dělá ve větší rychlosti. Třeba zápas s Partizánským byl úplně něco jiného než mládežnická utkání," pronesla Gajdošíková.

Tu do Veselí nejdříve lanařil trenér Hanták, který ji vede i v Bytči. Pak se mladé spojce ozval i nový kouč Hudák. Mladá Slovenka nakonec dala moravskému klubu přednost před nabitými Michalovcemi. „Nechtěla jsem tam už jít. Loni jsem tam sice byla na hostování, ale mám to z domu na východ daleko. Navíc bych tam nedostala tolik prostoru jako ve Veselí, kde se buduje nový tým a mám větší šanci pravidelně hrát," řekla Gajdošíková.

V jejím rozhodování ovšem nehrála roli pouze házená. „Chci si dodělat na Slovenku střední školu," přiznala studentka gymnázia, která to má do Veselí sto třicet kilometrů.

O letních prázdninách, kdy interligový tým trénoval dvoufázově, bydlela sedmnáctiletá hráčka ve jihu Moravy. Domů jezdila pouze na víkendy.

I když už si Gajdošíková v jedenáctiti­sícovém městě zvykla, na žádné procházky ji neužije. „Občas s holkami někam zajdeme, ale zatím nejvíce času trávíme v Kauflandu. Ten v Bytči totiž nemáme," smála se sedmnáctiletá slečna, kterou letos zřejmě čeká přelomová sezona. „Chci co nejdéle hrát házenou a pokud to půjde, udržet v reprezentaci. Věřím, že s Veselím budeme hrát v tabulce nahoře a trápit nevětší favority," prohlásila jedna z letních posil značně omlazeného kádru.