Dvaadvacetiletá rodačka z Bytči měla před sobotním duelem velkou motivaci ukázat se. Mladá házenkářka se totiž stejně jako další nové hráčky ve slováckém klubu poprvé představila veselskému publiku, navíc proti klubu, kde v minulé sezoně působila.

Pastorková své bývalé spoluhráčky a kamarádky nijak nešetřila. Do soubojů před brankovištěm chodila naplno, z žádného souboje neuhnula, rány rozdávala i přijímala. „Byl to pro mě trochu pikantní duel. Tým z Bratislavy zůstal v létě pohromadě, bylo tam pouze pár změn. Myslím, že soupeř podal slušný výkon, ostudu tady určitě neudělal," míní Kristína Pastorková.

Rodačka a odchovankyně Bytče v minulé sezoně hrála interligu právě za ŠKP Bratislava. V soutěži nastřílela pětatřicet branek. V létě však kývla na nabídku Veselí nad Moravou, kterému chce pomoci k lepším výkonům a výsledkům. Změna dresu jistě prospěje i samotné hráčce. „Chtěla jsem se v kariéře posunout trochu dál. Ve Veselí je určitě lepší tým než v Bratislavě, takže když se lidé z klubu ozvali, nebylo co řešit," řekla Pastorková, která zrovna nepatří mezi vyhlášené střelkyně.

Úvodní duel sezony naznačil, že by však mohla být tajnou zbraní Vargovy mladé družiny. „Nejsem typická střelkyně. Chci družstvu pomoct a nezáleží, zda to bude v obraně či v útoku," říká sympatická házenkářka.

Šikovná pivotka ze zatím na Slovácku spokojená. „Ve Veselí se mi líbí, jsou tady bezva lidí, skvělá parta děvčat. Nemám si na co stěžovat," vypráví.

Náladu jí nepokazil ani první mistrovský duel, výhra o osm branek je na začátek slušný počin a vzpruha do dalších bojů. „Na to, že to bylo první mistrovské utkání, tak jsme podaly celkem dobrý výkon. Sice jsme nevěděly, co od soupeře máme čekat, ale celkově jsme to zvládly," uvedla.

I když triumf nad Bratislavou spíše patřil patří ty povinné, panenky měly z výsledku i zisku dvou bodů oprávněnou radost. „Možná to byl jeden z těch lehčích soupeřů, ale na začátek nám to stačilo," dodala s úsměvem.

Nejsme tým, který počítá s prohrou, říká před utkáním v Šaľe kouč Varga

V sobotu čeká na házenkářky Veselí nad Moravou utkání druhého kola ženské interligy. Panenky se od osmnácti hodin představí na palubovce Šaľy. Duslo, které mělo v prvním kole volno, je před utkáním favoritem. I hostující trenér Slavomír Varga s dcerou Jasmínkou očekávají náročnější duel než byl ten před týdnem. „Není sporu o tom, že Šaľa bude soupeřem z jiného soudku, než byla Bratislava. Je pravdou, že ani nyní nemáme moc informací, protože náš soupeř měl v prvním kole volný los. Můžeme tak vycházet pouze z toho, že tento celek odehrál v přípravě poměrně hodně utkání, takže bude určitě dobře rozehraný," uvedl na klubovém webu kouč SHK Veselí nad Moravou Slavomír Varga.

Pár informací a postřehů o soupeři mu poskytla i dcera Jasmínka, elitní spojka veselského týmu. „Viděla jsem Šaľu hrát na jednom turnaji, ale tehdy tam její trenér prostřídal hodně hráček, takže vlastně nevíme, co máme čekat. Co jsem si ale všimla, tak hrály svoji typickou hru s agresivní obranou a rychlými protiútoky," upozornila Vargová.

Veselanky sice do Šaľy, která v uplynulém ročníku interligy skončila na pátém místě a s Michalovcemi bojovala ve finále o mistra Slovenska, určitě nebudou odjíždět v roli favorita. Ze soupeře ale rozhodně nemají přehnaný respekt. „Nejsme tým, který počítá s prohrou. Samozřejmě nevím, jestli náš výkon bude na nějaký bodový zisk stačit, ale určitě budeme chtít bodovat," hlásí bojovně Varga.

I veselská střelkyně se na zápas těší. „Šaľa leží kousek od Nitry, kde bydlím, takže na zápas přijede hodně známých. Ráda bych je potěšila kvalitním výkonem našeho týmu," dodala Vargová.