Co pro vás znamená nominace na další světový turnaj?

Vážím si, že jsem nominovaný už na tolikátou akci po sobě a že mě realizační tým pořád vybírá, je to moje druhé mistrovství světa, byl jsem na čtyřech mistrovstvích Evropy. Těším se samozřejmě, bude to pro mě odreagování od velkého fotbalu a kdykoli můžu reprezentovat Českou republiku, je to pro mě svátek.

Zažil jste také první mistrovství světa v USA v roce 2015, kde český výběr skončil pátý. V čem bude druhý šampionát jiný?

Myslím si, že to bude úplně jiný turnaj, už jen kvůli tomu, že v Americe se hrálo o mantinely, v Tunisku se asi bude hrát malý fotbal podle evropských pravidel. Očekávám, že některé země, které byly v Americe, vyšlou úplně jiné týmy, konkrétně pro Američany je to jiný sport. Co se týče zkušeností, do Tuniska jede spousta hráčů, kteří v Americe prošli mistrovstvím světa, takže doufám, že je tam zúročíme a prodáme.

Máte informace, co vás v Tunisku čeká?

Viděl jsem fotky stadionu, je celý uzavřený, takže čekám, že tam bude chodit spousta lidí, protože v Tunisku malý fotbal hodně propagují. Tuniské vedení bylo za námi i na kempu v Českém Dubu před rokem, podívalo se i v Brně na mistrovství Evropy a mluví se o tom, že tam chystá velkou akci. Očekávám velkou návštěvnost diváků a podobnou akci jako v Brně.

Trenér Zbrojovky Brno Roman Pivarník.
Nový kouč Zbrojovky Pivarník: Tým hraje pod svoje možnosti, potřebuje zdvihnout

Český tým míří na mistrovství světa jako úřadující vicemistr Evropy, jaké máte ambice?

Na každé akci, na kterou jsme jeli, jsme chtěli hrát o medaile, a dá se říct, že pokaždé to vyšlo. Teď se opravdu těžko dá odhadovat síla soupeřů. Ve skupině začínáme s Francií, kterou jsme viděli v Brně, a byla velice silná, bude to těžký soupeř. Potom hrajeme s Argentinou, Jihoameričané budou určitě fantastičtí, žádní nazdárci. Co se týče Austrálie, to je velká neznámá, ale očekávám taky velkou kvalitu. Skupinu máme hodně těžkou, stoprocentně však bude v našich silách bojovat o postup. Doufám, že zase odehrajeme sedm zápasů, dostaneme se až do finále nebo si zahrajeme o medaile.

Na kterého soupeře se nejvíc těšíte?

Samozřejmě každý zápas na mistroství světa bude svátek, ale nejatraktivnější jméno je momentálně Argentina, na tu se těším nejvíc. V Americe na mistrovství světa nás vyřadili Brazilci, kteří byli tehdy výborní, fantastičtí na balonu a asi nejlepší tým, se kterým jsem měl možnost malý fotbal hrát. Očekávám, že když postoupíme ze skupiny, můžeme na ně narazit i tentokrát. Bude tam však hodně výborných mužstev, čeká nás velká kvalita, jednoznačně největší lákadlo je však zatím Argentina.

Složení české reprezentace doznalo oproti mistrovství Evropy pěti změn, porovnejte jeho sílu.

Je tam pět změn oproti Brnu, ale všichni hráči jsou prověření, ať jde o Jirku Nováka, který byl na všech akcích s námi, nebo ostatní, kvalita zase bude obrovská. Zatím pokaždé realizační tým vybral správně, byli jsme úspěšní a doufám, že se nesplete ani tentokrát. Osa týmu je jasná, okysličili jej mladí kluci Dan Kavka s Honzou Rosůlkem. Myslím, že kvalita zůstane stejná.