Zubalíková si vyzkoušela trať na jeden a pět kilometrů, ve kterém doplavala na druhém místě za svou starší klubovou kolegyní Alenou Benešovou. Na třetím místě mezi ženami doplavala Pavlína Soukupová z Plzně. Mezi muži vyhrál Tomáš Ludvík z Benešova, před Matějem Kozubkem z Prahy a Vítem Ingeduldem z Brna.

Na mistrovskou nedělní desítku se sjelo celkem šestatřicet mužů a čtyřiadvacet žen celkem ze čtyřiatřiceti klubů České republiky, ale i Slovenska. Nejprve se na start postavili muži a asi s pětiminutovou ztrátou vyrazily ženy. Závod se plaval na okruhu 1250 m a závodníci ho museli absolvovat celkem osmkrát.

V mužské kategorii se vytvořila asi osmičlenná skupina, která spolupracovala po celou dobu závodu. V závěru si favorité hledali nejlepší místo v „balíku“ pro finiš v cílové rovince. Skupina se natáhla a do cíle první dorazil Kozubek z Bohemians Praha časem 1:55:09,2 hodiny, druhý byl Komeťák Ingeduld se ztrátou dvou sekund a třetí doplaval Ivan Fratrič ze Slovenska ze ztrátou asi 1,5 minuty.

Martin Jež se stal vítězem kategorie Muscular physique.
Vítězství mě motivovalo. Chci zkusit závody i v zahraničí, říká kulturista Jež



U žen se závod vyvíjel podobně. Z velkého „balíku“ postupně odpadaly závodnice, až se asi ve třetím kole vytvořila skupina dvou zkušených žen a dvou mladších dorostenek. V této skupině nechyběla ani Lucie Zubalíková. Lucka velmi aktivně ve skupině pracovala, plavala dle pokynů trenéra. V pátém kole si dokonce vytvořila asi desetimetrový náskok nad skupinou pronásledovatelek. Tento náskok však nevydržel a skupinka se zase sjela. Vše si to děvčata rozdala v cílové rovince.

Titul mistryně republiky si vyplavala Alena Benešová z Komety Brno časem 2:06:24,3, druhá byla Lenka Štěrbová z Bohemians Praha, třetí doplavala Lucka z Komety a bramborová medaile zůstala Kláře Sýkorové z USK Praha.

Lucka získala za čas 2:06:25,2 hodiny bronzovou medaili mezi ženami a zároveň zlatou medaili mezi mladšími dorostenkami. Tímto výkonem a umístěním na prvním místě mezi dorostenkami si potvrdila účast v červenci na Mistrovství Evropy juniorů na Maltě.

Motokárová čtyřiadvaceti­hodinovka na hodonínském Pánově. Ilustrační foto.
Závodníci vyzkoušejí v Pánově novou trať. O tři zatáčky delší