„Jsme spokojení. Vyhráli jsme základní část, i v semifinále jsme byli lepším týmem. Bohužel do finále jsme se nedostali. Zápas o třetí místo nám ale vyšel skvěle. Vedli jsme 4:0 a nebylo co řešit. Soupeř v prvním poločase nevystřelil na naši branku. Náskok snížil, až když jsme hráli laxně a bezstarostně," uvedl Miroslav Čada.

Kapacitám duel o třetí místo vyšlo skvěle. Favorit od začátku diktoval tempo hry a hlavně proměňoval šance. Skóre otevřel Valášek, druhý gól přidal Vajdík a na poločasových 3:0 upravil Dulovecz. Když se na začátku druhé půle trefil kanonýr Kasala, nebylo co řešit. Flamengo sice hrálo až do konce a výsledek zkorigovalo, na zvrat ale nemělo. Triumf Kapacit pečetil Mlýnek s Valáškem.

Čadu více než bronzová pozice těšil zvýšený zájem lidí o Kyjovskou halovou ligu, které dal bývalý fotbalový útočník znovu punc a lesk. „Zájem veřejnosti se zvýšil. Třeba na semifinále a finále tady bylo čtyři sta diváků, " upozorňuje Čada.

Ano, některé duely vybočily z normálu, sudí Jonáš po zbytečně tvrdých faulech či ostrých slovech vytahoval i červené karty a známé bouřliváky musel krotit i samotný Čada, ale všechny emoce rychle opadly, prohřešky byly za chvíli zapomenuty a týden na to se začínalo od začátku. „Jsem spokojený. Letošní ročník se vydařil. Nebylo žádné závažné zranění, žádný exces, který by narušil průběh soutěže," říká Čada.

I když finále bylo znovu zbytečně vyhrocené, většina zápasů v základní skupině se nesla ve vánočním a posilvestrovském duchu. „Soutěž se zkvalitňuje. Před čtyřmi lety tady tak dobří hráči nehráli," dodává.

Pokud se nestane něco mimořádného, vyplní Kyjovská halová liga volné místo ve fotbalovém kalendáři pro sezonu 2017/2018.