Jediný bod hostujícího týmu uhrála Renáta Štrbíková. Česká reprezentantka překvapivě snadno přehrála Bělorusku Viktorii Pavlovičovou.

Páteční utkání skupiny D mělo velmi pikantní příchuť pro dvě hodonínské hráčky. Česká reprezentantka Renáta Štrbíková i Polka Natalia Partykaová v Tarnobrzegu totiž několik let působily a v duelu Ligy mistryň měly velkou motivaci uspět. „Byl to opravdu příjemný zážitek," řekla zkušená hodonínský hráčka, která v Polsku strávila pět let.

Návrat do známého prostředí Štrbíkové pokazily pouze domácí stolní tenistky. „Polský mistr v současnosti disponuje třemi skvělými obranářkami, z nichž zejména nejlepší Evropanka současnosti a sedmá hráčka světového žebříčku Han Ying patří k opravdové extratřídě," upozornil předseda hodonínského klubu Richard Brhel.

Byla to právě naturalizovaná Číňanka, která dvěma body pomohla favoritovi k vítězství.

Han Ying v úvodním zápase jasně přehrála Lenku Harabaszovou, jenže pak dokázaly hráčky Hodonína, že si nepřijely do Tarnobrzegu pro výprask.

Renáta Štrbíková ve třech setech porazila dvojnásobnou mistryni Evropy z let 2010 a 2012 Viktorii Pavlovičovou 3:0 a v dalším zápase nebyla daleko od senzace Natalia Partykaová. Posila Hodonína, která před dvěma týdny obhájila zlato na paralympiádě v brazilském Rio de Janeiru, prohrávala s osmatřicátou hráčkou světa Qian Li už 0:2 na sety, pak ovšem dokázala vyrovnat na 2:2. „Škoda, že jí rozhodující pátý set nevyšel a nakonec se z vítězství radovala její kolegyně z polského národního týmu," posteskl si Brhel.

Rozhodující třetí bod pak přidala s přehledem hrající Han Ying. „Holky musím za výkon pochválit. Opravdu jsme v Polsku odehráli výborné utkání," prohlásil šéf jihomoravského klubu, který do nové sezony vykročil s novým názvem SKST Stavoimpex Hodonín.

Další utkání Ligy mistryň čeká hodonínské hráčky až v 4. listopadu, kdy přivítají na svých stolech francouzské Méty.

Pro slovácký klub je účast v nejprestižnější klubové soutěži opravdovým svátkem. Los byl sice k českému mistru dost krutý, když kromě Tarnobrzegu bude hrát ještě proti francouzským Métám, ale to v zásadě nikomu příliš nevadí. „Pokud se nepletu, i třetí místo ve skupině je ještě zajímavé, protože nás posune do závěrečné fáze Poháru ETTU. Takže si v pohárové Evropě letos zahrajeme dost. Máme docela kvalitní tým, takže jsem přesvědčena, že se nám něco vyhrát podaří. Ale to nejhlavnější je, že naši skvělí fanoušci v Hodoníně uvidí na vlastní oči špičkové evropské kluby a hráčky světového kalibru," prohlásila Štrbíková.

 KTS Starka ZOT Tarnobrzeg – SKST Stavoimpex Hodonín 3:1

Zápasy: Han Ying – Lenka Harabaszová 3:0 (9,6,8), Viktoria Pavlovičová – Renáta Štrbíková 0:3 (-9,–8,–9), Qian Li – Natalia Partykaová 3:2 (12,3,–4,–13,5), Han Ying – Renáta Štrbíková 3:0 (9,9,8).