Kaňkovský, který s rodinou žije ve Vracově, o svém triumfu rozhodl v závěrečném spurtu. „Podařila se nám fantastická týmová práce. Tomáš Bucháček nás dovezl na tři sta metrů, kde práci převzal Vojta Hačecký. Na dvou stech metrech jsem ho nechal před sebou asi 1,5 metru a poté jsem ho nasál za sebe," popsal rozhodující okamžik na oficiálních stránkách přední české stáje třiatřicetiletý cyklista.

Peloton už od startu v Bratislavě nastolil velmi vysoké tempo, které udávali především závodníci z Domin Sportu. „V prvních devadesáti minutách se jelo rychlostí dosahující třiapadesát kilometrů za hodinu. K vysoké rychlosti pomáhal i silný vítr a očekávalo se, že se při nájezdu na okruhy tempo zvolní,“ uvedl Kaňkovský.

V čele závodu při nájezdu na šest závěrečných okruhů u automobilového okruhu Slovakia Ring zůstalo zhruba třicet závodníků, kteří nadále drželi vysoké tempo. V té době měl Elkov Author v první skupině kompletní startující šestici ve složení Černý, Polnický, Bucháček, Kaňkovský, Hačecký a Cieslik.

Všichni závodníci na čele závodu spolupracovali, i tak se ale vedoucí pole v silném větru postupně redukovalo. V závěrečném okruhu se spojila první a druhá skupina a trojice Bucháček, Kaňkovský, Hačecký se začala připravovat na závěrečný spurt, který nakonec patřil vracovskému jezdci.

Druhé místo obsadil rovněž velmi rychlý Vojtěch Hačecký, který si společně s Kaňkovským zopakoval své umístění v Českém poháru na závodě v Kyjově. Za dvěma Čechy na třetím místě dojel Polák Pawel Franczak z týmu Hurom. Na pódiu se ukázal i Josef Černý, jenž v polovině omniového hodnocení drží průběžné vedení.

Čeští cyklisté posbírali na závodech V4 i hodně bodů UCI. Kaňkovský jich získal čtyřicet, Hačecký třicet, stejně jako v sobotu Černý. V sobotu bodovali i jezdci týmu Topforex Lapierre. Tomáš Kalojíros a Tomáš Okrouhlický za čtvrté a páté místo dostali dvacet a patnáct bodů.