„Rusky přijely do Hodonína ve středu večer. Ubytovaly se v hotelu Krystal a ve čtvrtek si dvoufázově zatrénovaly. V kádru měly všechny avizované opory," informoval manažer HK Hodonín Radek Bičan.

Starší žákyně slováckého celku, jejichž tréninková jednotka se kryla s ruským týmem, si tak zblízka prohlédly hráčky Astrachaně. „V týmu mají dvě Bělorusky, Srbku Jelenu Jerič a několik mládežnických reprezentantek," uved Bičan.

Na palubovce se proháněla i čtrnáctiletá naděje Astrachaně Karina Sabinová. Hráčka ročníku 1998 patří mezi velké naděje ruské házené.

Jen Emilia Turei sledovala dění z lavičky náhradníků. „Přijela z olympijských her a má jiný program než zbytek týmu. Emilii čeká výklus na atletickém stadionu a regenerace. Do turnaje zasáhne, ale běžné tréninky zřejmě neabsolvuje," informoval Bičan, který je s vedením ruského klubu v pravidelném kontaktu.

V sobotu se Astrachanočka utká v Hodoníně s Györem. Ten přijede podle hodonínského funkcionáře na Slovácko se všemi hvězdami, které byly k vidění na olympijských hrách v Londýně.

V sestavě posledního vítěze Ligy mistryň tak nebude chybět norská brankářka Katrine Lunde Haraldsen, její spoluhráčka z národního týmu, pivotka Heidi Løke, křídlo Černé Hory Jovanka Radičevič a brazilská kapitánka Eduarda Amorim.

„V Hodoníně tak nastoupí pět hráček, které zažily atmosféru olympijských her v Londýně. Tři hráčky z toho nastoupily ve finále," připomněl souboj Norska a Černé Hory Bičan.

Čtyři hráčky Gÿoru zase získaly na nedávném mistrovství světa juniorek, které hostilo Brno a Ostrava, bronzové medaile.

„Tým kvalit Györu určitě stojí za pozornost. Zápas bude pro diváky nesmírně zajímavý. Podle mě to bide utkání, které se v Hodoníně na téhle úrovni ještě nehrálo," míní Bičan.

Házenkářský šlágr začíná v hale TEZA v 17.00. Vstup je zdarma, v předzápase se utkají domácí dorostenky se Sencem. V neděli se pak Astrachanočka utká se Zlínem.